Adelie Pingviin

Pildi allikas

Adelie pingviin (Pygoscelis adeliae) on koos Keiser Pingviin , üks kahest Antarktika mandriosas elavast pingviinitüübist. See liik on levinud kogu Antarktika rannikul ja lähedal asuvatel saartel. Adeli pingviinid on Antarktika mandril elavatest pingviinidest kõige väiksemad. Adelie pingviinid said 1830ndatel Prantsuse maadeavastaja naise nime.

Adelie pingviinid pesitsevad ja paljunevad kivistel jäävabadel randadel kümne tuhande linnuga suurtes kolooniates. Antarktika piirkonnas elab üle 2,5 miljoni pesitsuspaari.

Adelie pingviini omadused





Ameerika pitbullterjeri tiigritriip

Adelie pingviinide pikkus on 60–70 sentimeetrit ja kaal umbes 4 kilogrammi.

Eristavad märgid on silma ümbritsev valge rõngas ja arve põhjas olevad suled.

Need pikad suled peidavad suurema osa oma punastest arvetest. Nende sabad on natuke pikemad kui teiste pingviinide sabad.

Adelie pingviinidieet

Adelie pingviinid sõltuvad suuresti koorikloomadest, näiteks krillidest. Kalad ja amfipoodid võivad teatud aastaaegadel olla ka teatud kohtades tavalised toidud.

brindle pit bull kutsika pildid

Adelie Penguin Reproduction

Adelie pingviinid jõuavad oma pesitsuspaika oktoobris. Nende pesad koosnevad kokku kuhjatud kividest. Isased Adelie-pingviinid kutsuvad emaseid väikese roogimüraga, millele järgnes tugev nutt. Emane Adelie pingviin muneb tavaliselt kaks muna, mis on pruuni või rohelise värvusega.

Detsembris, Antarktika kõige soojemas kuus (umbes -2 ° C) vahelduvad vanemad muna inkubeerimise perioodidel. Üks vanematest läheb söötma ja teine ​​jääb muna soojendama. Inkubeeriv vanem ei söö. Märtsis naasevad täiskasvanud ja nende noored merele. Adelie pingviinid peavad oma pesa kaitsma teiste pingviinide eest, kes üritavad varastada veerisid, kive ja muid pesa ehitusmaterjale. Adelie pingviinid ei joo vett, vaid söövad hoopis lund. Neil on ninas nääre, mis võtab ookeaniveest välja soola, mille nad neelavad alla kala püüdmisel ja vees olles.

Adelie pingviinide ränne

Adelie pingviinid on rändpingviinid ja pärast pesitsemist naasevad nad oma kolooniatesse alles järgmisel kevadel. Selle liigi mittepesitsemisest on vähe teada. Antarktika talvel on Adelie pingviinidest vaid mõned üksikud andmed.

Hiljutine töö satelliit-telemeetria abil näitab, et Rossi merelt pärit Adelie Penguins lahkub sellest piirkonnast sügisel ja rändab Antarktika mandrist umbes 600 kilomeetrit põhja pool. Kahtlustatakse, et alaealised rändavad täiskasvanutest veelgi põhja poole.

Adelie pingviinide kaitse

BirdLife International (2004). Adelie pingviin (Pygoscelis adeliae). 2006 IUCNi ohustatud liikide punane nimekiri. IUCN 2006. Välja otsitud 12. mail 2006. Andmekogukirje sisaldab selgitust, miks see liik kõige vähem muret tekitab.

punakangeline bordercollie