Aafrika tsibeti pildid ja faktid

Aafrika tsibetAafrika tsibet ( Civettictis civetta ) on kiskja, kes elab Aafrika kesk- ja lõunaosas savannides, metsades ja rohumaadel. Nende peamised elupaiganõuded on püsiv veevarustus ja kate, näiteks kõrged rohttaimed, mis jahi ajal peidus ja kaitseks on. Nad võivad välja näha nagu kassid, kuid mitte. Need on hoopis mangustiga seotud. Need loomad elavad tavaliselt 15–20 aastat, kaaluvad 10–17 kg (22–37 naela) ja nende kehapikkus on keskmiselt 670–840 mm (26–33 tolli). Nende tagajalad on esiosast suuremad ja pikemad, andes neile pesukarulaadse hoiaku.

Aafrika tsivilid elavad tavaliselt üksi, välja arvatud pesitsusajal. Nad kaevuvad poegade kasvatamiseks maa-alustesse pesadesse, mille teised liigid kaevasid. Imetajatena loodavad noored esimesed kuus elunädalat ema piimale. Erinevalt enamikust kiskjatest sünnivad noored tsiviletid väga hästi arenenud. Neil on karusnahk ja nad saavad sündides roomata ning esimese nädala jooksul suudavad nad oma keha toetada ja ringi käia.

Tsiviidid peavad jahti peamiselt öösel vahetult enne päikeseloojangut kesköö paiku. Nad toituvad erinevatest esemetest, sealhulgas putukatest, raipest, munadest, väikestest roomajad , linnud , närilised ja puuviljad. Nad kasutavad oma 40 hammast ja suud oma saagi, mitte küüniste tapmiseks. Tapmise meetodid hõlmavad saagi selgroo klõpsamiseks pead raputades, ümber viskamist või tapmisnõela kasutamist, kusjuures haaret vabastatakse enne, kui saak on surnud.

Tseetika perineaalsetest näärmetest kogutud muskust (nimetatakse ka tsibetiks) on parfüümide valmistamisel kasutatud sadu aastaid. Muskust saadakse tavaliselt loodusest püütud tsivettidest, millest igaüks toodab kuni 3-4 g (0,1 untsi) muskust nädalas. Tseetide vangistamise ja muskuse kogumise meetod on otsustavalt julm. Neid loomi ei peeta ohustatuks, kuid neid kaitstakse looduslike looma- ja taimeliikide ohustatud liikidega rahvusvahelise kaubanduse konventsiooni (CITES) III lisa kohaselt, mis palub abi liigi ülemaailmse kaubanduse kontrollimisel.

Aafrika tsivettide kiskjate hulgas on lõvid hüäänid, leopardid samuti inimesed , kes tapavad oma saagi kaitsmiseks, ja kodukoerad. Marutaudist on teatatud Aafrika tsivettides ja arvatakse, et see on viiruse reservuaar.

Märksõnad: valge , öine , must , triip



Aafrika tsibet on loetletud madalaima riskina kõige vähem murettekitavana (LR / lc). Ei kuulu enam riskirühma. Sellesse kategooriasse kuuluvad IUCNi ohustatud liikide punasesse nimekirja kuuluvad laialt levinud ja rikkalikud taksonid

Riigid
Angola , Benin , Botswana , Kamerun , Kesk-Aafrika Vabariik , Kongo Demokraatlik Vabariik , Kongo Vabariik , Elevandiluurannik , Ekvatoriaalne Guinea , Etioopia , Gabon , Gambia, The , Guinea , Keenia , Libeeria , Malawi , Mosambiik , Namiibia , Niger , Nigeeria , Rwanda , Senegal , Sierra Leone , Somaalia , Lõuna-Aafrika , Sudaan , Tansaania , Uganda , Sambia ja Zimbabwe
Mõned faktid
Aafrika tsibet

Täiskasvanu kaal : 13,667 kg (30,0674 naela)



Maksimaalne pikaealisus : 28 aastat

shih tzu ja malta



Naise küpsus: 365 päeva

Mehe küpsus: 213 päeva

Tiinus: 65 päeva



Võõrutus: 120 päeva

Pesakonna suurus: 3

Pesakonnad aastas: 2



Pesakondade vaheaeg: 221 päeva

lab/saksa lambakoera segu

Kaal sündides : 0,381 kg (0,8382 naela)

Kaal võõrutamisel: 1,514 kg (3,3308 naela)

Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Veel A-ga algavaid loomi