Aafrika metsaelevant

REKLAAM

The Aafrika metsaelevant (Loxodonta cyclotis) peeti kuni viimase ajani alamliigiks Aafrika põõsas elevant (Loxodonta africana). Kuid hiljutised DNA-d hõlmavad uuringud on andnud tulemuse, et tegelikult on olemas kolm peamist elevandiliiki: kaks Aafrika liiki (Loxodonta Africana) ja (Loxodonta cyclotis) ning Aasia (India) elevant (Suurim elevant).

Neid peetakse tavaliselt ühe liigi erinevateks populatsioonideks.

Põhja-Aafrika elevandid, keda nimetatakse “Hannibali sõjaelevantideks”, olid tõenäoliselt juba väljasurnud neljas liik või mets elevandi alamliik.



Kongo basseini vaidlusalused põrsad (Loxodonta pumilio) eeldavad krüptozooloogid (kes uurivad loomi, kes jäävad väljapoole tänapäevaseid zooloogiakatalooge) sageli veel ühe eraldi liigina, kuid tõenäoliselt on metsaelevandid, kelle suurus ja / või varaküpsus on keskkonnatingimuste tõttu.

Aafrika metsaelevandi kirjeldus

Märkimisväärsed erinevused kahe Aafrika liigi vahel hõlmavad Aafrika metsaelevante, pikki, kitsaid alalõugasid (lõualuud), (Aafrika põõsas elevandid on lühikesed ja laiad), ümaraid kõrvu (Aafrika põõsaselevantide kõrvad on teravamad), erinevaid kihva ja nende suurust on tervikuna tunduvalt väiksem kui Aafrika Savannade suuremad Aafrika elevandid.

beagle'iga segatud labrador

Isane Aafrika metsaelevant ületab harva 2,5 meetrit (8 jalga), samas kui Aafrika põõsasevant on tavaliselt üle 3 meetri (veidi alla 10 jala) ja mõnikord peaaegu 4 meetrit (13 jalga) pikk.

Juba ammu on teada, et Aafrika metsaelevandi elevandiluu on eriti kõva, roosaka varjundiga ja sirgem (samas Aafrika põõsas elevant on kõver).

Aafrika metsaelevandil on nagu aasia elevant , neli küünte tagajalgadel ja viis küünte esijalgadel (mis on rohkem küüsi kui Aafrika põõsas-elevandil, millel on neli esi- ja kolm küüsi tagajalgadel).

Aafrika metsaelevantide dieet

Aafrika metsa elevandid jäävad ellu ürtide ja puude või põõsaslehtede dieedil ja suures koguses vett.

pruun ja valge pit bull

Aafrika metsaelevantide elupaik

Aafrika metsa elevante leidub Aafrika keskosa lääneosa troopilistes ja subtroopilistes madalamates vihmametsades ja metsamaadel.

Aafrika metsaelevantide paljunemine

Isane Aafrika metsa elevant puudutab emast, et näha, kas ta on valmis paarituma. Elevantide tiinusperiood (rasedus) kestab umbes 22 kuud (630–660 päeva), mis on kõigi imetajate pikim tiinusperiood, pärast mida tavaliselt sünnib üks vasikas. Orvudeta vasika lapsendab tavaliselt üks imetavatest emastest või imetavad erinevad emased.

helehall pitbulli kutsikas

Aafrika metsaelevantide käitumine

Aafrika metsaelevandid elavad lähedastes sotsiaalsetes rühmades, mida nimetatakse karjadeks. Karja moodustavad tavaliselt sugulased emased ja nende järglased. Karja juhti nimetatakse matriarhiks ja ta on tavaliselt karja vanim ja kogenum emane elevant.

On avastatud, et elevandid saavad suhelda pikkade vahemaade kaudu, saates ja vastu võttes madalsageduslikke helisid, alamheli müristamist, mis võib liikuda läbi maa kaugemal kui heli õhus liigub. Seda heli tunneb elevantide jalgade ja pagasiruumi tundlik nahk, mis võtab vibratsiooni läbi maa.

Aafrika metsaelevantide kaitse staatus

Aafrika metsaelevandid liigitatakse ohustatud liikide hulka. Metsaelevantide populatsioone peetakse üldiselt väiksemateks ja ohustatumaks kui mujal Aafrikas elavaid elevandipopulatsioone. 1980. aastal oli seal hinnanguliselt 380 000 metsaelevanti, sellest ajast peale kahekordistus inimpopulatsioon metsaga riikides ja tänapäeval on neid arvatavasti vähem kui 200 000.

Detsember 2000 moodustas Camerunis, Kesk-Aafrika Vabariigis ja Kongos keskkonnaministrid, mis on elevantide jaoks ühine rändekoridor, kus nad saavad edasi-tagasi kõndida üle riikide piiride.