Bechsteini nahkhiirte pildid ja faktid

Bechsteins nahkhiirBechsteini nahkhiir ( Myotis bechsteini ) on ainulaadselt raske tuvastada isegi tavalises laialehelises metsamaal. Sellele nahkhiirele meeldib eriti rähnide või muude kivi- ja puulõhede tekitatud aukudes praadida. Heli, mida see liik kasutab kajalokatsiooniks, on nii vaikne, et selle leidmiseks kasutatav spetsiaalne radarseade jätab selle sageli kasutamata nahkhiired . See annab nahkhiirele eelise nii saagi kui ka röövloomade ees. Selle nahkhiire pea ja keha pikkus on 4,3–5,3 cm (1,69–2,09 tolli), tiibade siruulatus on 25–35 cm (9,84–13,78 tolli) ja nahkhiir kaalub 7–14 g . Seljaosa karv on helepruun, ventraalne karv on aga kahvatuhall kuni valge. Bechsteini nahkhiire silmatorkavad kõrvad on mõnede nahkhiirtega võrreldes väikesed, kuid need on loodud selleks, et korjata teiste nahkhiirte vähimatki sosinat ja nõrka heli tema kiskjalt või saagilt.

Sellel nahkhiirel on metsatoiduahela tipu lähedal tohutu roll, eriti rasedad või imetavad emased, kes söövad öö jooksul kaks kolmandikku oma kehamassist. Bechsteini nahkhiir on lihasööja ja sööb peamiselt koid, ämblikke, kärbseid, sääski ja mardikaid. See liik lendab madalalt ja otsib toitu maast või puuoksadest. Suvel on isased üksikud, samal ajal kui naised hõivavad auke puudes ja kasvatavad poegi ühiselt. Ema ja tema emapoegade vahel on eelistatud peibutamine, mis loob emaste vahel tugeva sideme.

Seda liiki leidub Edela-Aasias ja kogu Euroopas, välja arvatud põhjapoolsed piirkonnad. Bechsteini nahkhiir asub enamasti Suurbritannia lõunapoolsetes piirkondades, kus see on väga haruldane ja mida nimetatakse bioloogilise mitmekesisuse tegevuskavas prioriteetseks kaitseliigiks. Kõigist Euroopa nahkhiireliikidest on Bechsteini nahkhiir rangelt kaitstud Euroopa Nõukogu elupaikade direktiivis.

Metsamaa elupaikade iga liige on paljude teiste ellujäämiseks eluliselt tähtis. Kuidas aitame seda ökosüsteemi olulist osa säilitada? Kui kaitseme ööbimiskohti, eriti vanemaid puid ja püstitame nende elupaikadesse nahkhiirekastid, saame aidata säilitada Bechsteini nahkhiire olemasolevaid populatsioone.

Bechsteini nahkhiir on IUCNi ohustatud liikide punases nimekirjas haavatavana (VU), mida peetakse looduses suure väljasuremisohuga.

Bechsteini nimed
Bechsteini noort / last nimetatakse kutsikaks. Bechsteini rühma nimetatakse 'kolooniaks või pilveks'.
Riigid
Austria , Aserbaidžaan , Valgevene , Belgia , Bosnia ja Hertsegoviina , Bulgaaria , Horvaatia , Tšehhi Vabariik , Prantsusmaa , Gruusia , Saksamaa , Ungari , Iraan , Itaalia , Liechtenstein , Makedoonia , Moldaavia , Holland , Poola , Portugal , Rumeenia , Venemaa , Serbia ja Montenegro , Slovakkia , Sloveenia , Hispaania , Rootsi , Šveits , Türgi , Ukraina ja Ühendkuningriik
Mõned faktid
Bechsteini nahkhiir



Täiskasvanu kaal : 0,011 kg (0,0242 naela)

Maksimaalne pikaealisus : 20 aastat



Pesakonna suurus: 1



Pesakondade vaheaeg: 365 päeva

Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Rohkem loomi, mis algavad tähega B