Sinijalgane linnulind

REKLAAM Pildi allikas

The Sinijalgane linnulind on koomilise välimusega erksiniste võrkjalgadega ja sinaka näonahaga troopiline merelind. Linnu pea on kahvatu kaneelipruun, tihedate valgete triipudega. Kaela tagaküljel on valge laik, kus kael ühendub mantliga. Alumine rinnaosa, keskmised sabasuled ja nende osad on valged. Selle sinisel kitseneval arvel on sakilised servad, mis võimaldavad linnul kaladest tihedalt kinni haarata.



Sinijalg-linnulind on veidi alla kolme jala pikk ja tiibade siruulatus umbes viis jalga.

Sinijalg-linnupoja lind sukeldub kalade püüdmiseks peaasjalikult tiibadega, osaliselt kokku pandud tiibadesse. See püüab lendavaid kalu isegi siis, kui nad on veel õhus. Sinijalgane linnulind võib ujumisasendis olles ka kalade järele sukelduda.



Sinijalgadel on väga keerukas paaritusrituaal. Isane tõstab emase ette tukkudes õhku ühe sinise jala, seejärel teise. Tema liigutused näivad teda tantsivat, kui ta tembeldab oma siniseid jalgu maas üles ja alla.



Nii isane kui ka emane sirutavad kaela ja suunavad arveid taevasse. Isane sirutab tiivad ja vilistab. Emane võib oma pea tiiva alla suruda. Allpool saate vaadata lühivideot, mis näitab sinijalgase putuka paaritusrituaali.

Emane sinijalg-munakakk muneb kaks kuni kolm kahvatu-sinist või rohelist muna. Nende pesa on maas. Munade koorumine võtab aega umbes 45 päeva. Mõlemad vanemad inkubeerivad mune jalgade abil. Kui munad hakkavad kooruma, puhkavad vanemad mune jala peal.

Isane sinijalg-linnulind toob toitu pesasse emaslinnule ja tibudele. Tibud võtavad vanemate arvetelt regurgiteeritud kalu. Tibud jäävad vanemate juurde umbes kaheks kuuks. Sinijalgane pesakond pesitseb kolooniates.

Sinijalgase toidulaud koosneb täielikult kalast. Ta sukeldub ookeani, mõnikord suurelt kõrguselt, ja ujub saagi tagaajamiseks vee all. Jaht on üksikult, paarikaupa või suuremate karjadena. Kui juhtlind näeb vees kalaparve, annab ta ülejäänud rühmale märku ja nad sukelduvad kõik koos kala püüdma.

Üllataval kombel ei söö üksikisikud jahirühmaga koos, eelistades ise süüa, tavaliselt varahommikul või hilisel pärastlõunal.

Kõigil sinijalgsetel linnulindudel on võimalik isaseid isaseid tuvastada, kuna nad on dimorfsed või erinevad oma välimuse poolest. Isastel on omapärane pehme vile, samas kui emastel on väga tugev honk-heli. Ka emasloomad on suuremad kui mehed. Ainult sinistel rindadel näeb emane silma pupill välja suurem kui isasel.

Nimi “booby” ​​tuleneb hispaaniakeelsest terminist “bubi”, mis tähendab “rumal mees”. Selle põhjuseks on asjaolu, et sinijalgane maasikas on maal kohmakas ja nagu teisedki merelinnud võivad olla väga taltsad. On teada, et maabusin paatidega, kus see kunagi tabati ja söödi.

Nende rinnatükkide jalgade värv varieerub sinistes toonides alates elektrisinisest või indigosinisest ja isegi türkiissinisest ning sellel pole midagi pistmist ei isendite soo ega vanusega. Keegi ei tea, miks see sinine värv looduse poolt valiti, kuid inimestel on kasulik omasuguseid ära tunda.