Brandti siilipildid ja faktid

Brandti siilBrandti siil (Hemiechinus hypomelas) on kõrbest siil, kes kuulub Erinaceidae perekonda ja mida võib leida Kesk-Aasias ja Lähis-Idas. See elab kõrbevööndites ja kuivades steppides Iraanist, Türkmenistanist ja veelgi kaugemale itta kuni Taškendi piirkonnani Usbekistanis kuni Põhja-Pakistani ja Induse jõeni. Seda võib leida ka Omaanist ja mõnelt Pärsia lahe ääres asuvalt saarelt. Nad eelistavad looduslikku peavarju, kuid vajaduse korral pöördub see ka kaevamise ja aukude ehitamise poole. Külmemal ajal taandub talveunne .

šokolaadilabori rottweileri segu

Brandti siilil on pea ja keha mõõtmed umbes 25 sentimeetrit ja kaal umbes 500 kuni 1000 grammi. Suuruselt on see võib-olla sama mis Lääne-Euroopa siil. Kaugest sugulasest saab seda aga eristada suurte kõrvade järgi, mis on omakorda omadus, mis on ühine teise sugulase, Pika-kõrvase siiliga. Pika kõrvaga siiliga võrreldes jookseb Brandti siil kiiremini, sest tema nõelakaitse on palju kergem ja samas parem. Nõelakaitse on õõnsate karvade okaste komplekt, mis oli keratiini tõttu jäik. Erinevalt porcupina sulgedest ei saa siili oksi nahalt hõlpsalt lahti riisuda, kuna neid kasutatakse kaitsemehhanismidena. Ähvarduse korral võib siil keerata end sissepoole, moodustades tiheda palli, samal ajal kui okkad ulatuvad väljapoole ja toimivad naastudena. Selle mõlemal esikäppal on viis lühikeste naeltega varvast. Selle tagumistel käppadel on aga neli varba, kusjuures küüned kasvavad pidevalt pikaks. See teenib kaevamise eesmärke. Selle vokaalsuhtluse ulatus hõlmab nurinat, nuuskimist ja isegi piiksatusi.



Huvitav fakt : Siil, ehkki liigitatud putuktoiduliste hulka, on peaaegu kõigesööja, kuna ta toitub lisaks putukatele ka tigudest, madudest, kärnkonnadest, konnadest, raipest, linnumunadest, rohujuurtest, seentest, melonitest, marjadest ja arbuusidest.



Foto teinud AshLin , litsentseeritud GFDL

Märksõnad: öine , talveunne , käpp



Brandti siil on väikseima riskiga väikseima murega (LR / lc). Ei kuulu enam riskirühma. Sellesse kategooriasse kuuluvad IUCNi ohustatud liikide punasesse nimekirja kuuluvad laialt levinud ja rikkalikud taksonid

shi tzu malta kutsikad
Brandti nimetused
Brandti noort / last nimetatakse hogletiks. Emaseid nimetatakse emiseks ja isaseid kuldideks. Brandti rühma nimetatakse 'massiiviks'.
Riigid
Afganistan , India , Iraan , Kasahstan , Pakistan , Tadžikistan , Türkmenistan ja Usbekistan

Rohkem loomi, mis algavad tähega B