Cape Gannet Bird

Pildi allikas

Cape Gannet (Morus capensis) on oma suure suuruse tõttu kergesti tuvastatav merelind. See kuulub perekonda Gannet: Sulidae. Cape Gannets sarnaneb põhjaga, välja arvatud see, et Northern Gannet on üleni valge, välja arvatud mustade tiibade otsad.



Cape Ganneti kogu pesitsuspopulatsioon on umbes 150 000 lindu, 12% Namiibias, kuigi Nambia saartel on arvukus viimase viiekümne aasta jooksul vähenenud ja Lõuna-Aafrikas 88%. Selle suure merelinnu suurim koloonia asub Lõuna-Aafrikas Malgase saarel.

Cape Gannetsi pesitsusväline leviala ulatub Guinea lahe lähedal asuvatest rannikuvetest Aafrika läänerannikul kuni idarannikul asuva Mosambiigini. Cape Gannets esineb harva kaugemal kui 100 kilomeetrit avamerel, kuigi nii Atlandi kui ka India ookeani lindude kohta on andmeid üle 200 kilomeetri kaugusel avamerest.



Neeme neeme omadused

Cape Gannets võib kasvada pikkuseks 33–37 tolli (84–94 sentimeetrit) ja kaaluda umbes 5,7 naela (2600 grammi). Neil on lai tiibade siruulatus, mille mõõtmed võivad olla 68–73 tolli (171–185 sentimeetrit).



Cape Gannetsil on valge sulestik, millel on mustad sabad, mustad tiivaservad ja tiivaotsad. Nende kroonid ja tagakaelad on kollast värvi ning nende silmade ja noka ümber on eristuvad mustad joonemärgid. Nende arved (nokad) on teravad ja värvuselt kahvatu sinine. Nendel lumivalgetel merelindudel on arve otsa lähedal peened hammastused, mis aitavad neil kala püüda ja kuna nad sisenevad vette sellise jõuga, pole neil väliseid ninasõõrmeid, kuhu vett saaks sisse suruda.

Kaladele sukeldudes võivad need suured merelinnud vette lüüa umbes 40–120 kilomeetri tunnikiirusega.

Esmapilgul oleks lihtne Cape Gannet eksitada Galapagose maskeeritud linnulinnuga, kuna need on välimuselt üsna sarnased, kuna silmaümbruse mustad jooned ja noka alus ei ole Booby Birdis nii määratletud.

Ganneti neeme elupaik

Cape Gannet on rangelt merelind. Normaalses vahemikus on Cape Gannets piiratud mandrilavaga, mis asub rannikust kuni 100 kilomeetri kaugusel. Mõnikord on neid suuri merelinde registreeritud ookeaniveel.

Cape Ganneti dieet



Cape Gannets on kala söövad linnud nagu enamik merelinde, kes sukelduvad ja sukelduvad suurest kõrgusest ookeani ja haaravad oma saagiks. Nad eelistavad sardiinide ja muude pelaagiliste kalade, näiteks Pilchardide, eraldamist. Nad söövad päevas umbes 300 grammi kala.

Neeme neeme käitumine

Cape Gannets on väga võimsad lendajad, kes libisevad oma lennu kiirendamiseks sageli õhutermaleid. See klapiga libisemise tehnika on energiat tarbivam lennutehnika kui teine ​​dünaamiline hapendamine, mida kasutavad teised suured merelinnud, näiteks Albatross. Cape Gannets on merel üldjuhul vaikne, kuid kolooniates annavad nad välja ragiseva kõne ‘arrag arrah’.

Cape Gannets ei ole rangelt rändlind ja enamus neist jäävad oma pesitsuskohast 500 kilomeetri kaugusele aastaringselt. Võimalik, et mõned täiskasvanud isasloomad jätkavad pesitsuspaikade kasutamist pesitsuspaigana kogu pesitsusaja vältel.

Cape Gannets pesitseb vaid 6 saarel Nambia ja Lõuna-Aafrika ranniku lähedal.

      • Nambia, SA - Merkuuri saar, Ichaboe saar ja Possessioni saar.
      • Lõuna-Aafrika - Linnusaar (Lamberti laht), Linnusaar (Algoa laht) ja Malgase saar.
      • Cape Gannets pesitseb suurtes tihedates kolooniates tasastel või kaldus saartel.

Neeme neeme paljundamine



Cape Ganneti pesitsusperiood algab umbes augusti / septembri aja järgi ja võib kesta järgmise aprillini. Sarnaselt enamiku suplustega püsivad isased ja naised koos mitme pesitsusaja jooksul. Nad ehitavad oma pesad väljaheidetest, segatud on mõned luud ja suled ning muu taimestik. Seal, kus materjale on vähe, munetakse mune paljale pinnasele.

Väljatöötatud paaritusrituaalid vormistatakse pesas, kus nii isased kui ka naised sirutavad kaela taeva poole ja koputavad oma arveid kokku.

Emaslind Cape Gannet muneb oktoobri paiku tavaliselt ühe muna, mis on kahvatusinise värviga ja kiiresti kaetud pruuni guanoga. Nii isastel kui emastel on munaraku inkubeerimine kestnud umbes 40–46 päeva.

Cape Gannets kasutab oma võrkjalgu inkubeerimisprotsessis, kusjuures jalavõrud mähitakse seda ümbritseva muna ümber rikkalike veresoonte soojusega.

Sündides on koorunud tume, laiguline värv, pime, suledeta ja nokk kahvatu. Haudunud on väga väike ja kaalub ainult umbes 70 grammi. Alaealisel kulub umbes kolm nädalat, kuni ta jõuab kolmandiku täiskasvanute suurusest, mis on üsna kiire kasv.

husky ja saksa lambakoera kutsikad

Umbes kaheksa nädala pärast kaalub tibu täiskasvanud Gannetist rohkem ja jääb selliseks, kuni ta saab nooreks 97-päevaselt. Tibu hoolitsevad selle ajani mõlemad vanemad ja siis saab ta minna merele ise toitu otsima.

Cape Ganneti eluiga on umbes 17 aastat.


Cape Ganneti kaitse staatus

Cape Gannet on loetletud haavatavana, kuna arvukus on selle väikese aretusvahemiku tõttu vähenenud. Saagi liigne ekspluateerimine inimpüügi poolt, millele lisandub reostus, põhjustab ümbritsevate vete kvaliteedi pidevat halvenemist. Nambia Sardiinipüügi kalatüüp on olnud Nambia Ganneti populatsiooni peamine langus. Sardellid asendavad sardiinid oma toidus vaid ajutiselt ja osaliselt, kui neid napib. Muud ohud hõlmavad kiskjaid, näiteks Suur Valge Pelikan, kes on märkimisväärne oht Ganneti tibudele.

Kaitseabi

Lõuna-Aafrikas on Lamberti laht ja Lindude saar looduskaitsealad ning Malgase saar lääneranniku rahvuspargis. Linnusaar on nüüd osa Addo Elevantide rahvuspargist. Namiibias haldab kolme aretussaart kalandus- ja mereressursside ministeerium. Kõik kuus saart on määratletud kui olulised linnualad. Õlitatud linnud taastatakse Lõuna-Aafrikas edukalt ja liiki kaitseb seadus.