Kardinalinnud

Pildi allikas

Kardinalid kuuluvad perekonda Cardinalidae ja liiki: Passeriformes, mis on ülekaalukalt suurim lindude rühm, keda saab eristada nende 4 kootud varba järgi mõlemal jalal, 3 küünist ettepoole ja 1 küünist tahapoole. Kardinalid on tugevad linnud, keda tavaliselt leidub Põhja-, Kesk- ja Lõuna-Ameerika parasvöötme metsades. Kardinal on mitme harjasvintsi nimi ja Põhja-kardinal on ilmselt kõige tuntum.

Kardinali kirjeldus



Meeste ja naiste kardinalid erinevad värvuse poolest. Meessoost kardinalid on hiilgav punane värv, millel on must ‘maskitaoline’ nägu, mis ulatub silmadest kurku ja paksu punase nokaga. Naistel ja nende poegadel on pruun värv, tiibadel, harjal ja sabal on punased vihjed. Kardinalid on üsna suured linnud ja nende pikkus on vahemikus 12–22 sentimeetrit ning kaal on sõltuvalt liigist 11–85 grammi. Neil on tugevad nokad seemnete purustamiseks, pikad sabad ja silmatorkavad harjad. Kardinalid kipuvad istuma küürus ja saba on suunatud maa poole.



Kardinali elupaik

Kardinalid eelistavad elupaiku avatud metsamaal, võsa, metsaservi ja ehitavad pesa tihedatesse, sassis viinapuudesse ja põõsastesse. Neid võib täheldada ka parkides ja tagahoovides.

Kardinal Dieet

Kardinali dieet on peamiselt seemned. Nad istuvad madalates põõsastes ja puudes ning otsivad maas seemneid, tavaliselt paarikaupa.

Müüa šokolaadilabuse segu kutsikad

Kardinali käitumine

Kardinalid tunneb ära nende valju siristamise järgi, mida annavad nii isased kui ka emased kardinalid, mis on põhjalaululindude jaoks harjumatu. Kardinalid on rändeta linnud, kes talvel ei molli ega muuda värvi. Seetõttu on need endiselt suurepärased vaatamisväärsused, mida teie lumega kaetud hoovides jälgida.

Kardinal paljunemine

Noored kardinalid on välimuselt sarnased täiskasvanud kardinalidega, kuid on pruuni värvusega. Noored isased, kellel on kasvu ajal punane värvus ja noored naised jäävad oma pruuni värvusega. Noored kardinalid on üles kasvanud okstest ja koorest ning rohtu vooderdatud mahukates pesades.

Kardinalkaitse staatus

Enamik kardinaliliike on IUCN klassifitseeritud kategooriasse „Vähim mure“, ehkki mõned on peaaegu ohustatud.