Lõuarihmaga pingviin

REKLAAM Pildi allikas

The Lõuarihmaga pingviin on pingviiniliik, mida leidub Lõuna-Sandwichi saartel, Antarktikas, Lõuna-Orkneys, Lõuna-Shetlandis, Lõuna-Georgias, Bouveti saarel, Balleny ja Peetri saarel. Nende nimi tuleneb nende pea all olevast kitsast mustast ribast, mis jätab mulje, justkui oleks neil mustad kiivrid, mis teeb neist ühe hõlpsamini tuvastatava pingviinitüübi.

labradori retriiveri pitbulli segu

Chinstrapi pingviinid on maailma arvukaimad pingviinid. Hinnanguliselt asub Antarktika-aluse piirkonna ja Antarktika poolsaare viljatutel saartel 12–13 miljonit inimest.

Chinstrap pingviinid elavad ja paljunevad suurtes kolooniates. Nad elavad sageli suurel jäämäel avatud ookeani ääres. Chinstrap Penguins sukeldub kala ja krilli püüdma. Nad on kõige julgem pingviin ja võitlevad kõige tõenäolisemalt teiste pingviinidega. Chinstrap Penguini muud nimed on Rõngastatud pingviinid . ' Habe pingviinid 'Ja' Kiviraidur pingviinid ‘Nende karmi üleskutse tõttu.

Lõuapaela pingviini omadused



Chinstrapi pingviin on umbes 72 tolli pikk ja kaalub umbes 9 kuni 14 naela. (3,5–5 kilogrammi). Täiskasvanud inimeste kaal on aasta jooksul erinev. Chinstrap Pingviinid on kõige raskemad moltimisperioodil ja kõige kergemad haudumisperioodil.

Lõuapingviinidel on ees ja kurk valge, silmad punased ja must tagaosa. Neil on iseloomulik must riba, mis kulgeb ühelt peaküljelt arve alt teisele poole, meenutades lõuarihma. Nende sulekiht on isolatsiooniks ja veekindlaks tihe ning energiavaruks on paks kiht mullit. Tibudel on hall selg ja valged esiosad.

Chinstrapi pingviinidieet

Chinstrap Pingviini dieet koosneb: väikestest madalloomadest, krillidest, väikestest kaladest ja teistest rändavatest merevähkidest. Chinstrap-pingviine peetakse rannaäärseteks söötjateks, kes söövad pakijää seas, kuigi aeg-ajalt võib avamerel kohata rändureid. Nad toituvad saakloomi jälitades-sukeldudes pesitsuskolooniate lähedal.

Sukeldumisharrastus on tavaliselt koondunud südaöö ja lõuna poole ning sukeldumised kestavad tavaliselt vähem kui minuti ja on harva üle 200 jala sügavad.

Lõuapaela pingviini käitumine

Nagu enamik pingviine, kasutavad ka Chinstrap-pingviinid oma lendlende 'lendamiseks' kiirusega kuni 20 miili tunnis. Maismaal ‘sipelgavad’ söödavad Chinstrapsid kõhu peal, liikudes end jalgade ja lestade abil. Lõuarihma pingviinid ronivad kõigi nelja jäseme abil veest välja ja järskudel nõlvadel üles ning nad suudavad jalgade saavutamiseks hüpata suuri vahemaid.

Chinstrap Pingviinid suhtlevad rituaalse käitumisega pea ja lehvitaja lehvitamise, helistamise, kummardamise, viipamise ja kiitmise kaudu. Territoriaalsete vaidluste tekkimisel võivad ilmneda vaated, osutamine ja laadimine.

Chinstrap Penguin Reproduction

Lõuapingviinid teevad kividest ja veerisest ümmarguse pesa. Nende pesade läbimõõt on tavaliselt 40 sentimeetrit ja kõrgus 15 sentimeetrit. Emaslind muneb novembris või detsembris kaks muna ning nii isane kui emane hoiab mune soojana. Nad teevad seda vaheldumisi 5–10 päeva, samal ajal kui teine ​​tüürimees toidab. Munad kooruvad umbes 33–15 päeva pärast.

Tibud jäävad pesasse 20–30 päeva vanuseks. Sel ajal on neil sooja hoidmiseks suled. Nad ühinevad sõimedega, mis on noorte pingviinide rühmad, kes soojuse ja kaitse nimel üksteisega kokku puutuvad.

Chinstrap Penguin Predators

Täiskasvanud Chinstrap Pingviinide peamine kiskja on Leopardi hüljes, munade ja tibude peamisteks kiskjateks on merikarbid ja pruun skua.

Lõuapaela pingviinikaitse

Chinstrap-pingviinid ei kuulu IUCN-i 2000. aasta punases nimekirjas ohustatud kategooriasse. Varem on munade kommertskogumine rookeries'ile kahju tekitanud, kuid neil puudub seaduslik kaitse. Aretuspaare arvatakse olevat kuni 7,5 miljonit.