Ida-rebase orava pildid ja faktid

Rebase oravRebaneorav (Sciurus niger) on suurim orav kõigi Põhja-Ameerikas leitud puuliikide seas. Ta on tuntud ka kui Kährikuorav, Kännu-kõrvaorav, Ahvinäoga Orav ja Punane Orav. Kuigi nende suuruses ja värvuses on erinevusi, eksitavad inimesed seda oravat Ida-halli orava vastu piirkondades, kus mõlemad liigid eksisteerivad koos.

Rebaseoravaid leidub peaaegu kõikjal Ida-Ameerikas, välja arvatud Texases Colorado osariigis, Dakotase läänes, Uus-Inglismaal ja Kanada lõunaosas. Neid on tutvustatud ka Lõuna- ja Põhja-Californias. Elupaikade valiku osas on neil väga mitmekülgne valik. Neid nähakse metsatukkades, mis levivad 400 000 ruutmeetrile. Neid leidub sageli ka linnaarenduste lähedal, kus on palju puid. Nad elavad kõige paremini piirkondades, kus leidub rohkesti tamme, pähklit, mändi ja hikkoripuid, kuna neist saadakse toidulaadseid pähkleid, mida hoitakse talveks.

Ida-Foxi orava kogupikkus on 45–70 cm (17,71–27,55 tolli), saba pikkus on 20–33 cm (7,87–13 tolli). Selle kaal varieerub ka suuruse järgi. See võib kaaluda vahemikus 1,1 kuni 2,2 naela (500 - 1000 grammi). Idapoolsed loomad on suuremad. Selle värvuses on kolm variatsiooni vastavalt geograafilistele tingimustele, milles see leitakse olevat. Lõunapoolsetes osades leidub teda ainult musta värvi karvkattega, idapoolsetes piirkondades on see tumepruun või must, triipudega näol ja sabal ning ülejäänud aladel on pruunikaskollane või hallikaspruun mantel. Rebaseoravatel on väga teravad küünised, käsivarre painutajad ja väga arenenud sirutajad, mis aitavad neil ronida. Neil on erakordselt hea nägemine ning nende lõhna- ja kuulmismeeled on samuti hästi arenenud. Teiste oravatega suhtlemiseks teevad nad märgistusi koos konkreetse lõhnaga.

Puu seemned on idarebase oravate esimene valik toidu osas. Nad toituvad ka puuviljadest, pungadest, putukatest, toiduteradest, väikestest madudest, sisalikest ja lindude munadest. Rebaseid oravaid peetakse ööpäevasteks ja mitteterritoriaalseteks loomadeks. Erinevalt teistest oravatest, kuigi suurem osa ajast veedetakse maas, on nad siiski kiired ronijad. Nad ehitavad oma maja nimega 'dreys' vastavalt aastaajale.

Nendel rebaseoravatel on kaks pesitsusaega, juunis ja detsembris. Noortel pole sündides karusnahka ning nad on pimedad ja abitud. Kolme kuu pärast oma sünnist muutuvad nad iseseisvaks ja ühe aastaga saavad nad suguküpseks. Looduses elavad nad keskmiselt vaid seitse kuud, vangistuses elavad teadaolevalt kuni 18 aastat.

Idarebase oravate kiskjate hulka kuulub ka inimesed , bob kassid , kullid, maod ja öökullid. Nende agarus on neile abiks kiskjate eest pääsemisel. Nad annavad konkreetseid häirekõnesid teiste oravate hoiatamiseks, kui neid ähvardatakse. Üha suurem jahipidamine ja metsade hävitamine on ohustanud paljusid selle orava liike.

Märksõnad: hall

Millistes loomaaedades neid on?
Los Angelese loomaaed (Ühendriigid)



Ida-rebase orav, rebaseorav on loetletud väikseima riskina (LR / lc). Ei kuulu enam riskirühma. Sellesse kategooriasse kuuluvad IUCNi ohustatud liikide punasesse nimekirja kuuluvad laialt levinud ja rikkalikud taksonid

Nimed idarebase oravale
Ida-rebaseorava noort / last nimetatakse kutsikaks, komplektiks või kassipojaks. Emaslinde nimetatakse emasloomadeks ja isaseid buckiks. Ida-rebase oravate rühma nimetatakse 'drahiks'.
Riigid
Kanada , Mehhiko ja Ühendriigid
Mõned faktid
Idarebase orav

Täiskasvanu kaal : 0,8 kg (1,76 naela)



Maksimaalne pikaealisus : 16 aastat

Müüa saksa lambakoera miniatuur



Naise küpsus: 353 päeva

Mehe küpsus: 353 päeva

Tiinus: 44 päeva



Võõrutus: 84 päeva

Pesakonna suurus: 3

Pesakonnad aastas: 1



Kaal sündides : 0,015 kg (0,033 naela)

Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Rohkem loomi, mis algavad tähega E