Galapagose karusnahk

Pildi allikas

The Galapagose kasukas (Arctocephalus galapagoensis) on kõigist loivalistest kõige väiksem. Galapagose karusnahahülged on väiksemad kui Galapagose merilõvid, ulatudes viie jala pikkuseni ja kaaludes küpsena kuni 68 kilogrammi. Galapagose karusnahkade silmad on suured, mis aitab neil öösel jahipidamisel kalmaare ja kalu jahtida, vältides haid, mis on nende loomulik kiskja.

Galapagose karusnahk pesitseb Vaikse ookeani idaosas asuvatel Galapagose saartel, mistõttu on see ainus troopilistes vetes paljunev kasukas.

Aastal edukalt aretatud Galapagose karusnahkade arv on El Niño ilmaolude suhtes väga tundlik. El Nino suvel 1982–1983 ja 1997–1998 suurendas imikute suremust oluliselt. Veetemperatuuri tõus vähendab nendel suvedel saaklooma arvukust.



Galapagose karusnahkade tumehallist pruunist tumehallini mantlid viivad need loomad peaaegu välja suremiseni, kui jahimehed neid sihtisid.

Kutsikad sünnivad sileda ja siidise nahaga, millele karv areneb umbes 6 kuu vanuselt. See tegi neist 18. sajandil jahimeeste peamised sihtmärgid.

Galapagose karusnahk on säilinud väljasuremise äärelt, nad on saarestikus väga häbelikud olendid. Karusnahkade arv kattub nüüd umbes sama arvu merilõvidega.

Päeval peidavad Galapagose karusnahad kuuma ekvatoriaalse päikese eest läänesaarte kiviste laavakaljude riiulitel või koobastes.