Galapagos Hoary nahkhiir

REKLAAM Pildi allikas

The Hoary Nahkhiir (Lasiurus cinereus) on karvase sabaga nahkhiir, kes elab Galapagose saartel. See on ka suurim nahkhiir, mida tavaliselt Kanadas leitakse. Hoary nahkhiir on keskmiselt 13–14,5 sentimeetrit (5–5,7 tolli) pikk, 40 sentimeetri (15,7 tolli) tiibade ja kaaluga 26 grammi (0,9 untsi). Selle karvkate on tumepruuni värvi ja loomade tagaküljel on hõbedane härmatis. Välja arvatud peamine tiiva alakülg, on nahkhiir enamuses karusnahaga kaetud.

Hoary nahkhiir pesitseb tavaliselt üksinda puude otsas, kuid mõnikord on teda nähtud koobastes koos teiste nahkhiirtega. Ta eelistab metsamaad, peamiselt okasmetsasid, kuid peab jahti avatud aladel või järvedel. Hoary nahkhiir kui ka Galapagose punane nahkhiir on putuktoiduline, kes lendab ümberringi, kuid on suurem ja ilusa punase, valgete otstega karusnahaga. Need nahkhiired jahtivad üksi ja nende peamine toiduallikas on koid, kuid nad söövad ka draakoneid.

Tuhkhiirte paljunemistsükkel ei ole veel täielikult teada, kuid arvatakse, et nad paarituvad augustis ja sünd toimub järgmise aasta juunis.



Arvatakse, et Hoary nahkhiirel on rasedusaeg vaid 40 päeva ja imetajate embrüonaalne diapaus (viivitatud implantatsioon) võib selles rolli mängida. Pesakonnad jäävad vahemikku 1–4 ja noored veedavad ema juures umbes ühe kuu, enne kui saavad ise hakkama saada.

Hoary nahkhiir on rändav ja võib rännata nii kaugele lõunasse kui USA lõunaossa või Bermudasse. Aeg-ajalt hakkab nahkhiir veetma kastides ja see võib anda teada nende kohta, kuidas neid polaarjoone kohal täheldati.