Galapagos Lava Heron Bird

REKLAAM Pildi allikas

Lava Heroni Galapagose lind

Lava Herons (Butorides sundevalli) on endised (ainulaadsed) Galapagose saartele. Enamasti võib neid täheldada saarte James Bay piirkonnas. Lavahaigrid on väikesed (35 sentimeetrit), hallid, tiibadel ja seljal tumedad ning oranžid jalad. Lava Herers leidub saarte ümbruses kivide kallastel ja mangroovisoodes. Lava Herons tumehall värv seguneb laava värviga.

Lava Heron on arenenud, et oma värvimise abil oma keskkonnaga kohaneda.

Saksa lambakoera värvid must ja hõbedane

Värv Lava Herons võimaldab tal sulanduda oma keskkonnaga ja seetõttu kiskjate eest peitu pugeda. Täiskasvanud võivad olla väga pimedad ja neid on laava vastu raske märgata.



On teada, et laavajõred söövad ka kaktuste lähedale kogunevaid kärbseid. Erinevalt enamikust rästadest pesitsevad need linnud üksikute paaridena kas mangroovipuude alumistes okstes või laavakivide all.

Mõnikord peetakse seda harilikku vööthaare alamliigiks või isegi selle värvimorfiks. Kuid tavaliselt hoitakse seda eraldi liigina.

Lava Heron on nii taltsas olekus, see võimaldab teil seda pildistada juba 8 tolli lähedalt.



Neid üliterritoriaalseid linde leidub kõigil Galapagose saartel loodete ja mangroovisalude vahel. Tihti võib näha, kuidas Lava Herons istub liikumatult laavakividel ja ootab kannatlikult oma arve abil mööduvat kala. Lavahaigrud toituvad peamiselt väikestest kaladest, krabidest ja sisalikest. Lava Heron varsutab väikseid krabisid ja kala aeglaselt, enne kui need kiiresti odavad ja söövad.

Täiskasvanud Lava Heron on kiltkivihall, mis aitab tal sulanduda tahenenud laavaga. Tagumistel sulgedel on tavaliselt hõbedane läige ja peas on lühike hari. Lava Heroni toitumiskäitumine on üsna muljetavaldav, see suudab väikseid krabisid püüda kiirusega 2-3 krabi minutis.

Lavahaigrid on paljunemisperioodil monogaamsed (tõug kasvab korraga ainult ühe tüürimehega) ja tegelevad keerukate kurameerimisnäitustega. Nad saavad paljuneda aastaringselt, kuigi tavaliselt septembrist märtsini ja võivad paarituda kuni kolm korda aastas.

Isased laavahaiged saavad jalgadel ja nokadel eredaid aretusvärve ning mõnedel suur- ja lumerohukatel arenevad aigretid, mis on suurejoonelised pea-, kaela- ja abaluud. Aretamisel on haaval must nokk ja erkoranž jalad, kuid need tuhmuvad pärast pesitsusperioodi halliks.

Pärast paaride moodustamist ehitavad naised vee lähedusse puudesse, põõsastesse või põõsastesse pulgapesad, samal ajal kui isased vajalikke materjale koguvad. Munetakse kuni 10 muna ning mõlemad inkubeeritakse ja koorumine on asünkroonne.

Mõlemad vanemad toidavad poegi, kes põgenevad 4 - 8 nädala jooksul. Kuna neid on varem jahitud liha pärast ja mõnede liikide, näiteks uhke sulgede hariliku sordi pärast, surid nad mõnes riigis peaaegu välja, kuid on nüüdseks oma arvu taastanud. Neil lindudel pole inimese hirmu.