Galapagose Nazca putukas lind

REKLAAM Pildi allikas

The Nazca Booby Bird (Sula granti) on tuhmlind, keda leidub Vaikse ookeani idaosas, nimelt Galápagose saartel, kus ökoturistid teda näha saavad, ja Clippertoni saarel. Varem peeti seda Masked Booby alamliigiks, kuid Nazca Booby on nüüdseks tunnustatud eraldi liigina. Nazca Booby esineb koos Maskeeritud Booby Clippertoni saarel, kus nad võivad harva hübridiseeruda.

milline näeb välja pitbullide segu laboris

(Sama perekonna hübriidide omavahelist ristumist nimetatakse mõnikord liikidevaheliste hübriidideks või ristumisteks. Liigi erinevate alamliikide vahelisi hübriide nimetatakse spetsiifilisteks hübriidideks).





Nazca Booby Birds on Galapagose saarte kõigist boobie-lindudest suurim. Nazca Booby linnud on maa pesitsejad ja üheaastased kasvatajad, kuid viimastel aastatel on nad käitunud oportunistlike kasvatajatena. Kurameerimise ajal näitavad Nazca boobies huvitavat tantsu rituaali, mis algab taevapunktist. Selle väljapaneku teevad isased Nazcad, et näidata potentsiaalsetele emastele, et neid on võimalik paaritada.

yorkies ja malta segu

Isased Nazcad ootavad siis, kui naised ka taevapunkti näitavad ja sooritavad. Naistel näitab see tegevus aga, et nad tahavad meestele muljet avaldada.

Kui mõlemad pooled on kokku leppinud, hakkavad isased emastele kingitusi pakkuma. Neid kingitusi eiratakse esialgu, just nagu ütleks naine: 'Ma ei tunne sind veel piisavalt hästi', kuid varsti võtab ta selle kingituse vastu. Niipea kui see juhtub, on nende paaritumine ainult aja küsimus.

Paaritumine ei kesta nii kaua kui kurameerimine, see juhtub ülikiiresti. Tantsu enda eesmärk on tekitada väike lohk maasse, kuhu lõpuks munetakse.

Nazca Booby Birds muneb kaks muna, mitme päeva vahega jääb ellu ainult üks tibu, mida nimetatakse kohustuslikuks õdede-vendade mõrvaks. Selles protsessis tõrjub üks tibudest teise, võttes suurema osa toidust, kasvades seetõttu kiiremini. Kui see on saavutatud, viskab suurem tibu kõige väiksema ja nõrgema tibu pesast välja, jättes selle janu või külma kätte surema. Vanem Nazca Booby Birds ei sekku ja noorem tibu sureb paratamatult.

Arvatakse, et munetakse kaks muna, nii et üks jääb kindlustuseks juhul, kui teine ​​hävib või sööb nt. kajakate poolt või tibu sureb varsti pärast koorumist.

inglise koore kuldse retriiveri temperament

Viimase nelja kuni viie aasta jooksul on Nazca putukad pidevalt pesitsenud. Selle põhjus näib olevat see, et nad on võimelised oma toitumist muutma. Nazca Boobies on tuntud saarte vahel pelaagiliste olude poolest. See tähendab, et nad kalastavad umbes viis kuni kakskümmend miili rannikust. Traditsiooniliselt sõi Nazca mõnda salemat (mustade triibuliste snäpparitega) ja sardiini, kuid alates viimasest El Niño-Southern Oscillationist (ENSO) (1998) on okeanograafilised tingimused kuidagi erinevad ja kalade levik on muutunud. Nüüd on tavaline, et salemad ja sardiinid asendavad rohkem lendkalasid.

Nazca Booby Birds näib olevat olnud väga kohanemisvõimeline ja seetõttu pesitsevad nad viimased neli-viis aastat pidevalt.