Galapagose punane nahkhiir

REKLAAM Pildi allikas

The Punane nahkhiir , (Lasiurus blossevillii) on üks paljudest nahkhiireliikidest. See on perekond Vespertilionidae, mis on suurim perekond. See hõlmab 35 perekonda ja 318 liiki.

borderterjer chihuahua segu

Punast nahkhiirt on leitud Lõuna-Ameerika ümbrusest. Need nahkhiired sarnanevad lindudega. Nad rändavad külmaks muutudes maailma lõunaosadesse ja suunduvad põhja poole, kui ilm hakkab põhjapoolkeral soojenema. Nahkhiiri leidub suure tõenäosusega lehtede all tuuseldavas metsas. Nad teevad seda, sest nad kas üritavad süüa või kiskjate eest peitu pugeda. Nahkhiired ripuvad ühelt jalalt puuoksalt tagurpidi, sest nad üritavad sulanduda ümbritseva, näiteks surnud lehtedega.

Punane nahkhiir sööb erinevaid putukaid. Nad söövad ööliblikaid, kärbseid, tõelisi putukaid, mardikaid ja tsikaade. Tavaliselt nahkhiir päeva jooksul välja ei tule, neid nimetatakse ööseks. Seetõttu tulevad nad öösel välja ja jahivad. Nad ei kasuta jahti pidades oma silmi, vaid kaja tegemiseks kasutavad oma häält ja kajad aitavad neil mõtetes pilte ümbritsevast teha.



Punased nahkhiired paarituvad augustis ja septembris. Emasel Punasel nahkhiirel võib korraga olla üks kuni neli poega. Tiinusperiood on umbes 90 päeva. Enne nahkhiirte lennuvõimalust võib ema korraga kanda kuni neli poega. Nahkhiirte iseenesest lendamine võtab kuni kuus nädalat ja küpsemine üks kuni kolm aastat.

Punased nahkhiired võivad kanda palju kahjulikke viirusi, haigusi ja isegi marutaudi. Need võivad inimese tervisele saatuslikuks saada. Inimeste jaoks olge teadlik nahkhiirte ebanormaalsest käitumisest. Kui nad on maas ja ei saa liikuda, ärge puudutage neid ega proovige neid aidata. Punased nahkhiired võivad hammustada ja põhjustada nakkusi. Kui inimene puutub ühega kokku ja teda hammustatakse, peab see inimene võimalikult kiiresti arsti poole pöörduma.

sinine nina fawn pitbulls

Isastel ja emastel punastel nahkhiirtel on erinev rändekava. Emaseid nahkhiiri leidub tavaliselt soojemas kliimas juunikuus. Isaseid esineb enamasti Appalachi mägismaal. Rändemustrite erinevuse tõttu muudab see nende paljunemise keerukaks, kuna nad on üksteisest pidevalt üsna kaugel.