Galapagose merilõvid

REKLAAM Pildi allikas

The Galapagose merilõvi (Zalophus wollebaeki) on Otariidae sugukonda kuuluv imetajate liik. See on Galapagose jaoks endeemiline. Galapagose merilõvide kolooniad asuvad saarte kõige õrnemate kallakutega kivistel kallastel ja randadel. Saartel on umbes 50 000 merilõvi.

Galapagose merilõvide dieet on peamiselt kala. Nende mänguline uudishimulik olemus, kiirus, väledus maal ja koor muudavad nad kiiresti saare lemmikuteks.

Isased, tuntud kui ‘pullid’, on kolooniate juht. Nad on suuremad kui emased ja võivad kasvada 2 meetri pikkuseks ja kaaluda kuni 800 naela (363 kilogrammi). Kui isased kasvavad, hakkavad nad võitlema domineerimise pärast territooriumide üle, sealhulgas harem, mis võib sisaldada 5–25 emast merilõvi (lehma). Merilõvid on väga territoriaalsed ja võitlevad kõigi nende territooriumile sattunud sissetungijate vastu.





pitbull rottweiler saksa lambakoera segu

Igal haaremi emasloomal (lehmal) sünnib üksik poeg aasta pärast paaritumist.

Merilõvi poegadel on emaga väga tugev side.

Ema kasvatab üksikut poega kuni 3 aastat pärast tema sündi.

Sideme tekkimise ajal õpivad lehm ja poeg üksteise haukumist uuesti ühendama ja oskavad seda ülejäänud kolooniast eristada. Sel ajal, kui lehm poega imetab, võtab ta selle vette. Kui poeg on 2–3 nädalat vana, paarub lehm uuesti.

Koloonia piires elavad lõvikutsikad koos Rookery's (nagu lasteaed). Kutsikaid võib koos näha koos uinates, söötmas ja mängimas. On tavaline, et üks lehm hoolitseb kutsikate rühma eest, samal ajal kui teised lehmad lähevad vette sööma.

Galapagose merilõvid on inimtegevuse suhtes eriti haavatavad. Nende uudishimulik ja sotsiaalne olemus muudab nad tõenäolisemaks inimeste asustatud piirkondadele lähenemiseks ning kokkupuuteks inimjäätmete, kalavõrkude ja konksudega.

valge õuna pea chihuahua

Merilõvisid võib näha kõikjal saartel. Snorgeldamine ja kajakisõit mänguliste poegadega on sageli Galapagose saarte külastuse tipphetk.