Suurepärased jerboa pildid ja faktid

Suur jerboaSuur jerboa ( Allactaga major ) ei ole liivakarva jänes, vaatamata sellele, et tal on väga pikad kõrvad. See pole ka känguruga seotud, vaatamata tagajalgadele hüppamisele. See uudishimulik olend on näriline, see tähendab, et tema hambad kasvavad kogu elu. Kogu Aasias ja Aafrikas elab 25 liiki jerboasid. Suur jerboa on suurim. Kui varem arvasid bioloogid, et jerboad on pikakarvalised liivahiired, siis nüüd teavad nad, et jerboad on nende endi näriliste perekond.

Suure jerboa kohta pole palju teada nende öise iseloomu ja äärmise pelguse tõttu. On teada, et neid ei ähvarda väljasuremine. Neil on lai valik Ukraina kuivades rohumaades, steppides ja kõrbetes, Usbekistan , Türkmenistan ja Venemaa . Arvatakse, et nende kiskjate hulka kuuluvad röövlinnud, rebased ja hundid .

Füüsiline kirjeldus

Suurtel jerboadel on pikkade kõrvadega, pikliku viie varbaga tagajalgade ja küülikulaadsete pikkade kõrvadega sirli keha. Nende värv on liivakaspruun, kahvatu kõhu, rinna ja jalgadega. Nende silmad tunduvad ülejäänud peaga võrreldes väga suured. Silmad peavad olema nii suured, et suured jerboad saaksid öösel liikuda. Saba on palju pikem kui ülejäänud keha. See on väga õhuke, otsas valge ja must tutt.

Täiskasvanud kasvavad keha pikkuseks, välja arvatud saba, vahemikus 3,5–6 tolli (15–19 sentimeetrit). Saba võib kasvada 6,25–8,5 tolli (16–22 sentimeetrit) pikaks. Täiskasvanud kaaluvad nende pikkusega võrreldes väga vähe. Täiskasvanud isased ja naised kaaluvad vaid 0,77 naela (0,35 kilogrammi).

Elutsükkel ja käitumine

Suured jerboad veedavad oma päevi magades maa all pikkades urgudes ja kambrites. Nad elavad väikestes perekolooniates. Maa-alune on palju jahedam kui õues valitsev kuumus. Nad ärkavad päikeseloojangu ajal. Nad otsivad kaugelt ja laialt, et leida seemneid, juuri, sibulaid ja putukaid. Toidu leidmiseks kammivad nad kinnisideeks esiosade varvastega liiva. Nende tohutute kõrvade abil on hõlbus kuulda ohte. Suurepärased jerboad peavad sööma kõike, mida leiavad, selle asemel, et toitu hilisemaks kokku hoida.

Pesitsusaeg on kevadel umbes aprillis ja mais. Naiste suurtel jerboadel on aastas üks pesakond ja igas pesakonnas umbes 4 last. Kui talv saabub, lähevad suured jerboad oma urgudesse ja magavad viis kuud grupis talveunne. Õnne korral võib suur jerboa elada viieaastaseks.

Pilt suurest jerboast Gustav Mützel (1839-1893).

Märksõnad: saba



Suur jerboa on loetletud madalaima riskina kõige vähem murettekitavana (LR / lc). Ei kuulu enam riskirühma. Sellesse kategooriasse kuuluvad IUCNi ohustatud liikide punasesse nimekirja kuuluvad laialt levinud ja rikkalikud taksonid

Riigid
Kasahstan , Venemaa , Türkmenistan ja Usbekistan
Mõned faktid
Suur jerboa

Täiskasvanu kaal : 0,35 kg (0,77 naela)



tiigritriip sinine pitbull

Maksimaalne pikaealisus : 7 aastat



Pesakonna suurus: 4

Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Veel loomi, mis algavad tähega G