Suur hobuseraua nahkhiir

REKLAAM Pildi allikas

The Suur hobuseraua nahkhiir (Rhinolophus ferrumequinum) on eurooplane üks tiibade siruulatusega 34 - 39 sentimeetrit. Suurema hobuseraua nahkhiire saab hõlpsasti tuvastada hobuserauakujulise naha klapi abil ninasõõrmete ümber. Suur hobuseraua nahkhiir sööb teadaolevalt lennu ajal suuri putukaid ja eelistab ronida tagurpidi rippudes. Enamasti tegutseb see metsamaal ja ööbib sageli maa all.

See nahkhiireliik on Suurbritannias haruldane ja piirdub vaid väheste kohtadega. Mina Ts paljunemiskohtade hulka kuuluvad Bristoli lähedal asuvad Brockley Halli tallid , Ifordi mõis Bathi ja Littledeani saali lähedal Deani metsas.

Suurte hobuseraua nahkhiirte talveunne on näiteks Banwelli koopad ja Compton Martin Ocheri kaevandused Mendip Hillsis, Chilmarki karjäärid Wiltshire'is ja Combe Down ning Bathampton Down kaevandused Bathi lähedal. Dorsetis pesitseb Suur hobuseraua nahkhiir Bryanstonis, Creech Grange'is ja Belle Vue karjääris. Liik esineb ka Beronis Headis Devonis.



Suur hobuseraua nahkhiir paaritub sügisest kevadeni, kuid enamasti septembri lõpus või oktoobris.

Vanade hoonete pööningutelt leitakse lasteaedade varjupaiku, kuna neile pääseb katkematu lennuga. Neis võib olla kuni 200 emast. Nuserühmadest on leitud täiskasvanud isaseid, kuid nad kipuvad lahkuma, kui noored jaani sündivad.

Suur hobuseraua nahkhiire haruldane põhjus on see, et hoonetes kasutatavad kemikaalid, mida need nahkhiired hõivavad, võivad neid ohustada. Varjatud saite muudetakse või need jäävad hüljatuks. Taimestikul kasutatavad kemikaalid. Maakasutuse muutuste tõttu kaotatud elupaikade otsimine.

Suure hobuseraua nahkhiire väljasuremise vältimiseks tuleb kaitsta talviseid, lasteaedade ja saaklooma elanikke.

corgi mini puudlisegu