Hall džunglilind lind

Pildi allikas

Hall džunglilind (Gallus sonneratii) on kodulindude metsik liik, mis on endeemiline igihaljale mäemetsale Lõuna- ja Lääne-Indias.



Hallid džunglilinnud asuvad peamiselt India poolsaarel, kuid ulatuvad Gujarati, Madhya Pradeshi ja Lõuna-Rajasthani.

Hallide džunglilindude leviala kattub punaste džungelindude omaga, keda leidub rohkem Himaalaja jalamil. Halli džunglilinde nimetatakse ka kui Sonnerati džunglilinde.



Kasutage allpool toodud teavet, et saada rohkem teavet hallide džungelindude omaduste, elupaiga, toitumise, käitumise ja paljunemise kohta.

Hallide džunglilindude omadused

Isasel hallil džunglilinnul on kuldsete / kollaste värvilaikudega must keep ning vahajas, veekindel sulestik on hallikaspruun ja peenmustriline. Sellel on punane kiil ja kamm ning punased jalgadega kannused. Kaelal on pikad tumedad suled, mis lõpevad väikese kollase plaadiga. Isased murravad oma värvilisi kaelasulgi suvise pesitsusaja jooksul või pärast seda. Keskmised sabasuled on pikad ja kaardus



Emaslind on välimuselt palju tuhmim, mis on tüüpiline enamusele emaslindudele. Neil on alaosas pruunid ja valged triibud ning peene mustriga kollane keep, mis kaela ja õlgu sirutab. Emase jalad on kollased ja neil puuduvad meestel olevad kannused.

Hall džunglilindude elupaik

Hallide džunglilindude eelistatud elupaigad on metsaalused tihnikud ja lahtised võsa.

Hall džunglilindude dieet

Hallid džunglilinnud söödavad väikestes segarühmades nii isaseid kui ka emaseid. Nad toituvad bambuse seemnetest, teradest, termiitidest, putukatest ja marjadest.

Hall džunglilindude käitumine



Hallid džunglilinnud on häälekad linnud ja tekitavad kõnesid, mis on valjud ja eristuvad ning kõlavad nagu ‘Ku-kayak-kyuk-kyuk’. Halli džunglilindude üleskutset on kuulda varahommikul või hämaruses.

Hallid džunglilinnud on enamasti näha maapinnal, kuid nad suudavad kiskjate eest põgenemiseks või lihtsalt ööbimiseks puude alla lennata. Need vastupidavad linnud on tuntud oma toitumis- ja kaitsekäitumise poolest, mis on väga rituaalne.

Müüa pitbull ja bokseri segu

Hallide džunglilindude paljunemine

Pesitsusaeg toimub veebruarist maini. Emaslind muneb 4–7 kahvatu kreemjat muna, mida inkubeeritakse 21 päeva. Isased teevad vihmasel ööl sageli kohusetundlikke isasid, haudavad tibusid maapinnale või selle lähedale. Emane kasvatab tibusid umbes 9 nädalat ja jätab need siis isase kätte, samal ajal kui ta inkubeerib uut viljakate munarakkude sidurit.


Halli džunglilindude kaitse staatus

IUCN klassifitseerib hallid džunglilinnad kategooriasse „Vähim mure“. Kuigi neid linde on ohtralt, jahitakse neid siiski liha ja pika kaelaga sulgede abil, mida kasutatakse kalapüügi jaoks. Elupaikade kadu on ka halli džunglilindude teine ​​oht.



Kas teadsite seda halli džungelinnu kohta?

Hallide džunglilindude ja kodukanade ristamisi nimetatakse bengaliteks.