Pringli pildid ja faktid

PringelPringel ( Phocoena phocoena ) on kõigist tänapäeval eksisteerivatest pringliliikidest võib-olla kõige tavalisem. Teiste olemasolevate pringliliikide hulka kuuluvad pringlid, väike lehm , prillidega pringel , burmeisteri pringel ja pralli pringel . Pringlid kuuluvad vaalade ja delfiinide perekonda, mis kõik kuuluvad Cetacea ordeni. Pringleid on sageli märgatud Atlandi ookeani põhjaosa, Vaikse ookeani põhjaosa ja Musta mere rannikuvete sadamates, lahesoppides, suudmetes, fjordides, jõgedes ja muudes sisemaa piirkondades, saades nii oma nime.

Pringel on väike, vastupidav mereimetaja, kelle kaal on 61–77 kg (135–170 naela) ja pikkus 1,5–1,7 m (5–5,5 jalga). Naiste pringlid on tavaliselt suuremad kui isased. Erinevalt dallide ja prillidega pringlite mustvalgest värvist on pringel tumehalli kuni tumepruuni värvi ja valge kõhuga. Pringlid on tuntud oma lühikese, nüri noka, ümarate peade, kolmnurksete seljauimede ja väikeste labidakujuliste hammaste poolest. Neid võib leida üksi või kuni viiest pringlist koosnevates rühmades, mõnikord isegi rohkem. Nende dieet koosneb väikestest kaladest, sealhulgas tursk, heeringas, pollak, sardiinid, makrell, moivan, merlang ja kalmaar. Väikese suuruse ja varutud rasva puudumise tõttu toituvad nad kogu päeva jooksul sageli. Selle liigi eeldatav eluiga on umbes 15–20 aastat.

Erinevalt pringlist vaquita, ei peeta pringleid ohustatuks, kuigi nende arv väheneb. Vaalapüüdjad ja kutselised kalurid ei küti neid tavaliselt, kuid jäävad sageli kalavõrkudesse lõksu ja muud kalapüügivahendid, näiteks kalapaisud ja nöörid, kahjustavad neid. Neid mõjutab ka reostus. Hinnanguliselt sureb nende tegurite tõttu tuhandeid pringleid igal aastal. Paljud organisatsioonid, näiteks humaanne selts, on pringliliikide kaitsmiseks aktiivselt võrgupõimumise vastu võitlenud. Ehkki inimesed neid tavaliselt ei jahi, satuvad nad looduslike kiskjate, näiteks Tapjavaalad ja suured haid. Küpsed emased pringlid sünnitavad aastas vaid ühe vasika, mis muudab liigi täiendamise protsessi suhteliselt aeglaseks.

Pringli pilt AVampireTearilt, litsentseeritud GFDL .

Pringel, pringel on IUCNi ohustatud liikide punases nimekirjas kui haavatav (VU), mida peetakse looduses suure väljasuremisohuga.

Pringli nimetused
Pringli poega / beebit nimetatakse vasikaks. Naisi nimetatakse lehmaks ja isaseid pulliks. Pringlirühma nimetatakse kooliks, rahvahulgaks, karjaks või kaunaks.
Riigid
Belgia , Bulgaaria , Kanada , Roheneemesaared , Taani , Eesti , Fääri saared , Soome , Prantsusmaa , Gruusia , Saksamaa , Gibraltar , Gröönimaa , Island , Iirimaa , Jaapan , Läti , Leedu , Mauritaania , Maroko , Holland , Norra , Poola , Portugal , Rumeenia , Venemaa , Senegal , Hispaania , Rootsi , Türgi , Ukraina , Ühendkuningriik , Ühendriigid ja Lääne-Sahara
Pringli elupaigad
Epipelaagiline (0-200 m) , Marine Neritic , Marine Oceanic ja Pelaagiline
Mõned faktid
Pringel



Täiskasvanu kaal : 52,5 kg (115,5 naela)

Maksimaalne pikaealisus : 20 aastat



Naise küpsus: 1055 päeva



Mehe küpsus: 1461 päeva

Tiinus: 320 päeva

Võõrutus: 243 päeva



Pesakonna suurus: 1

Pesakonnad aastas: 1

Pesakondade vaheaeg: 365 päeva



Kaal sündides : 7 kg (15,4 naela)

Põhiainevahetus: 108 W

Kehamass: 28,5 kg (62,7 naela)

must ja hõbedane karjane

Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Veel loomi, mis algavad tähega H