Hüüdjad ahvid

REKLAAM Pildi allikas

Perekond: Alouatta - Mantled Howler

The Mantlihüüd ahv , (Alouatta palliata) või mõnikord kuldmanteliga ulguv ahv, on Kesk- ja Lõuna-Ameerikast pärit ulgurahvide liik, Uue Maailma ahvide tüüp. Mantled Howlers võtab oma „mantliga” nime külgedelt pikkade kaitsekarvade järgi.

Tunnustatud on mitut Mantled Howleri alamliiki:



Ecuadori sipelgav ahv , (Gorilla ekvatoriaal) Kolumbias, Costa Ricas, Ecuadoris, Panamas ja Peruus.
Kuldkattega ulguv ahv , (Alouatta palliata palliata), Costa Ricas, Guatemalas, Hondurases ja Nicaraguas.
Mehhiko ulguv ahv , (Alouatta palliata mexicana), Mehhikos.

Mõnikord tunnustatakse Mantled Howleri kahte täiendavat alamliiki, kuid neid peetakse üldisemalt Coiba Island Howleri (Allouatta coibensis) alamliikideks, kuigi tõendid pole lõplikud:

Azuero ulguv ahv , (Gorilla seljas), Panama;
Coiba saare ulguv ahv , (Alouatta palliata coibensis), Panamas.

Mantled Howler Monkey on pärit Kolumbiast, Costa Ricast, Ecuadorist, Hondurasest, Guatemalast, Mehhikost, Nicaraguast ja Panamast. Mantled Howler Monkey on paljudes Kesk-Ameerika rahvusparkides, sealhulgas Manuel Antonio, Corcovado ja Soberania, kõige sagedamini nähtud ja kuuldud primaadid.

Mantled Howleri välimus sarnaneb teiste uluvate ahvidega, välja arvatud värvus. Mantled Howler Monkey on peamiselt must, välja arvatud kummalgi küljel karv kummalgi küljel, mis annab sellele üldnime. Kui isased saavad küpseks, muutub munandikott valgeks. Emased on keha pikkusega 18–25 tolli ja isased 20–27 tolli. Selle eelsoodumissaba on 21–26 tolli pikk. Täiskasvanud emased kaaluvad tavaliselt 6–17 naela, samas kui isased kaaluvad tavaliselt 10–22 naela.

saksa kuninga lambakoer

Mantled Howler Monkey kasutab laia valikut häälitsusi, sealhulgas haukumisi, nurinat ja woofe. Sellele ahvigrupile iseloomulikud ulgud, mis pälvivad selle liigi üldnime, tekivad koidikul ja õhtuhämaruses ning vastuseks häiretele. Liikumine vihmametsa varikatuse ja põranda sees hõlmab neljajalgsust (kõndimine, jooksmine ja tugedel galopeerimine), sildamist (lünkade ületamine venitades) ja ronimist. Grupi suurus jääb vahemikku 10–20 liiget, tavaliselt 1–3 täiskasvanud meest ja 5–10 täiskasvanud naist. On tõestatud, et Mantled Howleri peibutamiskäitumine peegeldab sotsiaalset hierarhiat, kus domineerivad isikud hoolitsevad alluvate eest.

Mantled Howleri ahv on rahvusvahelise kaubanduse eest kaitstud ohustatud liikidega rahvusvahelise kaubanduse konventsiooni (CITES) I lisa kohaselt. Neid ohustab kõige rohkem vihmametsade killustatus, mis on põhjustanud rühmade sunniviisilise ümberasustamise vähem elamiskõlblikesse piirkondadesse.

Perekond: Alouatta - must ulukahv



The Must ulukahv (Alouatta caraya) on urisevate ahvide liik, pärit Argentinast, Boliiviast, Brasiiliast ja Paraguayst. See on Alouatta perekonna kõige lõunapoolsem liige. Must hüüdja ​​ahv elab rühmades, kus on 3 kuni 19 inimest (tavaliselt 7 kuni 9). Rühmas on iga 7 - 9 emase kohta tavaliselt 1 - 3 isast. Paaritumisel paaristuvad ühe rühma isased ja naised.

Austraalia lambakoeraga sarnased koeratõud

Häälte tõttu nimetatud Musta ahjutaja ahvi võib kõige sagedamini kuulda päikesetõusu paiku. See koidukoor kõlab palju rohkem kui möirgamine kui ulgumine ja see kuulutab ulgujate positsiooni kui vahendit teiste rühmadega konflikti vältimiseks. Black Howler Monkeys kõnet on kuulda kuni 5 kilomeetri kaugusel.

Mustad ulukahvid magavad või puhkavad tavaliselt kuni 80% päevast, mistõttu on nad Uue Maailma kõige vähem aktiivsemaid ahve. Nende elupaik on mets, kus nad söövad peamiselt lehti, kuid see sööb ka aeg-ajalt puuvilju, näiteks viigimarju.

Mustad ullikahvid eelistavad üldiselt kõndimist ja ronimist jooksmisele või hüppamisele. Eelhõlmav saba on väga tugev ja toimib viienda jäsemena, võimaldades ahvidel ronimisel suuremat mitmekülgsust ja võimaldades neil kõrgemal oksal aeg-ajalt kukkudes suuremat turvalisust. Kuna nende jäsemete struktuur muudab maapealse liikumise ebamugavaks, veedavad nad suurema osa ajast puude otsas ja tulevad vee järele alla vaid kuiva ilmaga. Vastasel juhul joovad ahvid käe niiskele lehele niisutades ja seejärel käsi vett lakkudes.

Mustade hüüdjate ahvide eluiga on kuni 20 aastat, looduses aga sagedamini 15 aastat. Must haug-ahv leidub ka Guyana vihmametsades.

Tiinus kestab umbes kuus kuud ja sünnib üks noor, kes on ema all. Noored võõrutatakse umbes pooleteise aasta vanuselt ja nad elavad umbes 20. eluaastani. Mitu emast aitab hoolitseda ühe lapse eest (nn allomoteratsioon), kanda, hoolitseda ja kaitsta seda ning isegi mehed saavad sellest abi, kuigi noortel meestel pole seda lubatud, kuna nad võivad mõnikord imikut kahjustada.

Perekond: Alouatta - muud ulukahvi liigid

The Coiba saare ulualune ahv (Alouatta coibensis) on Panamale endeemiline ahviliik. Kuigi Coiba saare haugutaja on üldiselt tunnustatud eraldi liigina, pole mitokondriaalse DNA testimine veenev selles osas, kas see on tegelikult Mantled haugutaja alamliik.

The Guatemala must kisa ahv (Alouatta pigra) on Kesk-Ameerikast pärinevate ahviliik. Seda leidub Belize'is, Guatemalas ja Mehhikos.

The Punakäeline ulualune ahv (Alouatta belzebul) on Brasiiliale endeemiline ulukahvide liik. See ahv on tavaliselt üleni must, kuid mõnes piirkonnas võivad emastel olla punased jalad ja sabaots.

The Pruun uluv ahv (Alouatta guariba), tuntud ka kui pruun ulguv ahv, on urinal ahvi liik, kes elab Argentinas ja Brasiilias. Pruun ulakahv elab 2–11 isendiga rühmades.

helehall pitbulli kutsikas

Seal on kaks alamliiki:

Põhjapruun Haukuja (Alouatta guariba guariba)
Lõuna-Pruun uluja (Pan guariba nutab)

The Guajaana punane uluv ahv (Alouatta macconnelli) on Guyanast, Trinidadist, Prantsuse Guajaanast ja Brasiiliast pärinev ulguvate ahvide liik.

The Amazoni must ulukahv (Alouatta nigerrima) on Brasiiliale endeemiline ulukahvide liik.

The Boliivia punane uluv ahv (Alouatta sara) on Boliiviale endeemiline ulukahvide liik.

The Venezuela punane uluja ahv (Alouatta seniculus) on Lõuna-Ameerika koljulahvide liik, mida leidub Colombias, Venezuelas, Trinidadis, Guyanas, Prantsuse Guajaanas, Brasiilias, Ecuadoris, Peruus ja Boliivias. Venezuela punane uluvahv elab rühmades, kus on 3–9 isendit.

Orava ahvi kaitseseisund

Ohustavatele ahvidele kuuluvad toidu jaht jaht toidu järele ja eksport. Nagu paljude teiste Lõuna-Ameerika liikide puhul, hävitatakse neid ametlikult, kuid nende elupaik hävitatakse pidevalt ja looduses on praegu võib-olla ainult 100 000 inimest.