India kägulind

Pildi allikas

The India Kägu on laialt levinud kogu Aasias Pakistanist Indiani ning Sri Lankal, Indoneesias, Hiinas ja Venemaal.



India kägu on kaks alamliiki, Cuculus micropterus micropterus ja Cuculus micropterus concretus.

India kägu omaduste, elupaiga, toitumise, käitumise ja paljunemise kohta leiate lisateavet allolevast teabest.

India kägu omadused

India kägu on keskmise suurusega lind, kelle pikkus on umbes 30 sentimeetrit (13 tolli). Värvus on hallikas / pruun, selle alaosas on lai must joon, mis on emasel kitsam.



India Kägu sabal on tumedat värvi ja valgete otstega piird. Nende nokad on väikesed ja silmade ümber kollased silmarõngad. Iiris on helepruun kuni punakas.



Nendel Kägudel on oranžid jalad. Ehkki isas- ja emasloomad on välimuselt sarnased, erinevad naised veidi selle poolest, et neil on kurgus kahvatum värv ning rinna- ja sabaosa on pruunimad.

India kägu elupaik

India Kägu elab metsades ja avatud metsamaal kuni 3600 meetri kõrgustes vööndites. Nende eelistatud elupaik on leht- ja igihaljad metsad, kuid neid esineb ka aiamaadel ja paksudes võsastikes.

bordercollie segakoer

India kägu dieet

India Kägud toituvad karvastest röövikutest ja muudest putukatest. Nad söövad mõnikord ka puuvilju. India kägud kipuvad toituma metsade ülemises võras, kus nad söövad õhus lendavaid termiite. Toiduks eelistab ta lehtpuid.

India kägu käitumine



India Kägudel on vali kõne, mis koosneb peamiselt neljast noodist, mida kirjeldatakse kui “bo-ko-ta-ko”.

Austraalia lambakoera segu puudliga

Indiaanlane Kägu on arg, üksildane lind, kes rändab talvel lõunasse.

India kägu paljundamine

India kägu pesitsusaeg varieerub maist juulini Põhja-Hiinas, märtsist augustini Indias, jaanuarist juunini Birmas ja jaanuarist augustini Malai poolsaarel.



India kägu on haudeparasiit, kes muneb ühe muna teiste lindude pesadesse, näiteks vareste ja drongode pesadesse. Enne munemist sööb ta teise linnu mune. Munad kooruvad 12–14-päevase inkubatsiooniperioodi järel, sõltuvalt piirkonnast.

Kägupoegade kroonil on valged märgised ning valge kurk ja lõug, mis on kontrastis tema tumedat värvi näoga. Värvuselt on need pruunimad, peas on valged otsad ja tiivasulged. Pesapoegadel on oranž / punane suu ja kollased äärikud kuni gape (avatud suu sisekülg).


India kägu kaitse seisund

India Kägu on IUCN klassifitseerinud kategooriasse “Vähim mure”.