Jamaica musträstas

Jamaica Blackbird on väike musta sulestikuga icterid. Sellel on lühike saba, mis on sageli narmendav. See on rangelt arboreaalne ja sellel on vilistav kõne. Paarid hõivavad suuri territooriume mitmetes märgades mägimetsatüüpides, sealhulgas päkapiku- ja udumetsades, kus puudel on märkimisväärseid epifüüte ja samblaid.

Jamaica Blackbirdi pilt on saanud loa Creative Commonsilt Omistamine-jagamine sarnaselt .
Algallikas : dominic sheronyPermission (Selle faili taaskasutamine) See pilt, mis algselt postitati Flickr.com-i, laadis Dysmorodrepanis (arutelu) üles Commonsisse, kasutades Flickri üleslaadimisbotti, 12. mai, 29. mai 2008 (UTC). Sel päeval oli see litsentseeritud allpool oleva litsentsi alusel. See fail on litsentseeritud Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic litsentsi alusel. Teil on vabadus: jagada - töö kopeerimiseks, levitamiseks ja edastamiseks
Autor : dominic sheronyPermission (Selle faili taaskasutamine) See pilt, mis algselt postitati Flickr.com-i, laadis Dysmorodrepanis (arutelu) üles Commonsisse, kasutades Flickri üleslaadimisbotti, 12. mai, 29. mai 2008 (UTC). Sel päeval oli see litsentseeritud allpool oleva litsentsi alusel. See fail on litsentseeritud Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic litsentsi alusel. Teil on vabadus: jagada - töö kopeerimiseks, levitamiseks ja edastamiseks



Jamaica musträstas on liigitatud ohustatud kategooriasse (EN), mida peetakse looduses väga suure väljasuremisohuga.

Jamaica musträstas (Nesopsar nigerrimus) on linnuliik Uue Maailma must- ja orioli perekonda Icteridae. See on ainus liik (monotüüpne) Nesopsari perekonnast. Vahel on liik kuulunud perekonda Agelaius, kuid molekulaarne süstemaatika on näidanud, et see pole tihedalt seotud ühegi elava musträsta ega rähmaga. See liik on endeemiline Jamaicale, kus see piirdub Cockpit Country'i, mõnede keskpiirkondade ning Sinise ja John Crowi mägedega. Veel



saksa lambaliha collie segu

Jamaica musträstased veedavad suurema osa ajast toitu otsides metsa võras. Nad häälitsevad sageli. SÖÖGIMINE ÖKOLOOGIA JA DIEET Söödake puid, otsides epifüütidest selgrootute toitu. REPRODUKTIIVNE BIOLOOGIA Monogaamne. Suuremahuline pesa on ehitatud juurikestest ja epifüütsetest orhideedest ning asetatakse alumises võras puu tüve vastu. Kaks muna munevad mais – juulis. Inkubeerimine on umbes 14 päeva. Üksik haudunud. KAITSEOLEK Ohustatud. Veel



Jamaica musträstast võib näha küpses ja märjas paemetsas, kus on palju epifüüte ja bromeliide. Seda leidub 510–2200 meetri kõrgusel merepinnast, kuid see väldib tugeva tuulega mäenõlvaid (2). - See monogaamne liik veedab suurema osa ajast partneriga. Nad kajavad üksteise kõnesid ja lendavad varikatuse kohal, et lahus elada. Veel

Jamaica mustrind on ainus liik Jamaika endeemilises linnuliikide perekonnas, mistõttu pole see tihedalt seotud ühegi teise Jamaica linnu ega ka ühegi muu linnuliigiga kogu maailmas. Kuidas see siia sattus ja kus lähedased sugulased leiduvad, pole teadusele täiesti teada. See on tõenäoliselt meie saarte kõige ohustatum linnuliik ja vajab kiiresti teaduslikke uuringuid. Veel

Jamaica musträstale on minevikus ja praegu suureks ohuks elupaikade hävitamine Kariibi mere männiga (Pinus caribaea) metsaistutamise ja kohviistanduste loomise vabastamise tagajärjel. Puid eemaldatakse ka puusöe valmistamiseks ning väikesemahuline põllumajandus ja areng on pidev oht püsivale elupaigapiirkonnale. Seda linnuliiki ähvardab eriti suurte puude eemaldamine, kuna need on toeks bromeliididele ja epifüütidele, mida mustrind nende seas toidab. Veel



Pärnatalu farmist lindude ekskursioonil märgatud kuus Jamaica musträsta ja 2 harjasvutituvi! - Eelmisel nädalal külastasid 3 innukat lindu Kanadast, Simon Gawn, Paul & Ian Jones Lime Tree Farmis intensiivse 3-päevase linnulennutamise ajal. Esimesel päeval külastasime Cinchonat, kus nähti 17 Jamaica endeemilist linnuliiki koos mõne muu haruldase linnuliigiga linnud Jamaicale, näiteks Lncolni varblane ja Rufus Throated Solitair, endeemiline mitme saare saar, kelle kummitav vile Veel

parim koht Jamaica Blackbirdile ning hea ka Jamaica Crow'le ja Black-billed Parrotile. Veel

Jamaica musträstas (Nesopsar nigerrimus) toitub mägimetsades putukatest, ennustasime, et sellel liigil peaks olema suured, eksklusiivsed territooriumid, monogaamia kahekordse vanemliku hoolitsusega ja reklaamlaulud, mis koosnevad sageduse järgi moduleeritud toonidest, kõik vastupidi mustrindudele perekonnas. Agelaius, Nesopsari lähimad fülogeneetilised sugulased. Jamaical mägises metsas tehtud uuringute käigus dokumenteerisime, et Jamaica musträstad kasutavad mägimetsa võras hõredaid, ühtlaselt jaotunud putukaid. Veel