Kookaburra naerdes

Pildi allikas

Naeruv kookaburra (Dacelo novaeguineae) on iseloomulik suur ja lärmakas lind, kelle kodumaaks on Ida-Austraalia metsad ja metsad.



Naerev Kookaburra on maailma suurim jäälind ja üks Austraalia kõige tuttavamaid linde, tuntud oma naerukõne tõttu.

Varem tuntud kui naermine jackass ja hiiglaslik merilind, tänapäeval pärineb selle nimi aborigeenide nimest 'guuguuberra'.



sinise kanna eluiga

Naeruv kookaburra on sisse viidud Tasmaania, Flindersi saarele, Känguru saarele ja Lääne-Austraalia edelanurka.

Kasutage allolevat teavet, et saada lisateavet Naerva Kookaburra omaduste, elupaiga, toitumise, käitumise ja paljunemise kohta.

Naeravad Kookaburra omadused



See koomiline lind on kergesti äratuntav nii välimuselt kui ka helilt. Naerev Kookaburra on umbes 43–45 sentimeetrit (17–18 tolli) pikk ja kaalub umbes 0,5 kilogrammi (1 nael), kusjuures naised on meestest veidi suuremad.

Isastel ja emastel on sarnane sulestik, mis on peamiselt pruun ja valge / kreemjas. Isastel on kännu keskosas väike laik sinakasrohelistest sulgedest, mis on emasloomal vähenenud või puudub.

Naerev kookaburra on paksukujuline lind, kellel on suur pea ja lühike, paks kael. Sellel on väga suur raske nokk, mis on pealt must ja alt beež / tan ja pikkusega kuni 10 sentimeetrit (4 tolli).



Naerulistel kookaburradel on silmatorkavad pruunid silmad, mille kaudu ulatuvad tumepruunid ribad. Nende selg ja tiivad on pruunid ja neil on sinised õla laigud. Naerulistel kookaburradel on piklikud sabad, mis on roostepunase värvusega, tumepruuni tõkkepuu ja valgete sulgede otstega.

Naerdes Kookaburra elupaik

Naervad kookabuurad hõivavad metsi ja metsatukaid või seal, kus on sobivaid puid, tavaliselt lahtistes peregruppides. Neid leidub ka viljapuuaedades, pargis, osaliselt puidust põllumaadel ning isegi äärelinnades ja linnades.

Naerdes Kookaburra dieet

Naervad Kookaburrad on kiskjad ja nende toidus on väikesi linde, konni, putukaid, väikseid imetajaid ja sisalikud nagu gekod. On teada, et nad püüavad isegi endast palju suuremaid mürgiseid madusid.



Nagu kõik jäälindlased, kasutavad ka naerulised kookaburrad jahti „istu ja oota“. Nad saavad oma saagiks, oodates kannatlikult, millal saak möödub, ja siis pugesid oma kõrgetelt ahvenatelt alla ja haarasid toitu ning purustasid selle tugevates nokades.

Väike saak süüakse tervena, suurem saak aga tapetakse põrutades vastu maad või puu tõenäoliselt liha pehmendamiseks. Kookaburra ei joo vett, kuna saab söödud toidust piisavalt vett.

Kookaburra käitumist naerdes

Naervad Kookaburrad veedavad suurema osa päevast kõrgete okstega, vaadates vihmametsa lagendikke saaki jälgides. Nad on territoriaalsed linnud ning nende valju koidu- ja hämarikõne ajal hoiatatakse kõiki ümbritsevaid linde, et nad on valmis oma territooriumi kaitsma. Nad alustavad korduva kutsega „kook-kook-kook-ka-ka-ka”, mille maht suureneb ja langeb, kui pereliikmed liituvad, ja siis viskavad nad oma pea tagasi valjesse käriseva naeru koori.

saksa lambakoera rottweileri kutsikas

Naervad Kookaburrad on üsna taltsad ja seltskondlikud linnud, kes enne ahvenalt alla tulekut annavad teile kõva naerupahvaku, et oma publiku seast lihajääke vastu võtta. Kuna äärelinnades ja linnades on tavaline nähtus, söövad kookaburrad naerdes isegi inimese käest.

Naerdes Kookaburra paljundamine

Aretus toimub umbes oktoobris ja novembris, kuid kui paljunemine ebaõnnestub, jätkub naeruväärsete kookaburrade paaritumist ka suvekuudel. Paaritumisrituaalid on sarnased Wattle Birdi rituaalidega, kusjuures emane võtab vastu kerjava positoni ja kutsub nagu noor lind. Isased pakuvad talle oma viimast saaki ‘oo oo oo’ heliga. Aretuspaarid võivad paarida kogu elu.

Kookaburra pesad on sageli puuõõnsused või kaevandatud puukontori termiidipesadest. Linnud löövad oma tugeva pea ja nokaga mõlgid pesa kõvasse välisküljele, jätkates seni, kuni nad on emaslooma jaoks ehitanud augu munade munemiseks ja tibude kasvatamiseks.

Emane kookaburra muneb 2-päevaste intervallidega umbes 3 muna. Munad inkubeeritakse umbes 29 päeva. Haudemunad sünnivad pimedana ja praktiliselt alasti. Nende silmad ei pruugi täielikult avaneda, kuni lind on peaaegu 3 nädalat vana. Vanemad söödavad tibusid peamiselt putukatega, kuna nad jäävad uru sisse terve kuu. Kui nad pesast lõpuks lahkuvad, saavad nad juba lennata.

Kookaburra tibude ülemisel alalõual on konks, mis kaob lendamise ajaks. Kui toiduvarusid on vähe, on kolmas muna väiksem kui esimesed 2 muna, saades seega väiksema 3. tibu. Nende konksusid saab kasutada relvana õdede-vendade rivaalitsemise ajal ja kõige tõenäolisemalt rünnavad väiksemat tibu õed-vennad ja tapetakse, kui toiduvõitlus algab. Kui toitu on palju, saavad vanemad tibudega rohkem aega veeta ja neid rohkem toita, mis takistab tibudel võitlemist.

Nooruk Kookabuuras kipub pärast sündi oma koduterritooriumil peregruppidesse jääma umbes neli aastat. Nad jäävad vanematele jahti pidama ja järgmise põlvkonna tibude eest hoolitsema. Nende vanemad panevad neile haudumis- ja haudumiskohustused. Noored kookaburrad varustavad uusi pesakondi ka üle poole oma toidukogusest. Naervad kookaburrad suudavad paarituda umbes 12 kuu vanuselt.

Naerva Kookaburra eluiga on umbes 15 - 20 aastat.


Kookaburra looduskaitse staatuse naermine

Naerev Kookaburra on IUCN klassifitseeritud kategooriasse „Vähim mure“. Väikeste kiskjatena mängivad naeravad kookaburrad ökosüsteemis lahutamatut rolli, kontrollides väikseid loomapopulatsioone.