Makaronipingviin

REKLAAM Pildi allikas

The Makaronipingviin on pingviiniliik, mis on tihedalt seotud Rockhopperi pingviin . See on maailma pingviinidest arvukaim, maailmas on hinnanguliselt üle 9 miljoni pesitseva paari. Makaronipingviin pesitseb vähemalt 216 koloonias 50 kohas, sealhulgas Lõuna-Tšiilis, Falklandi saartel, Lõuna-Georgia ja Lõuna-Sandwichi saartel, Lõuna-Orkney ja Lõuna-Shetlandi saartel.

mikro teetass chihuahuas täis kasvanud

Muud pesitsuskohad on Bouveti saar, Lõuna-Aafrika Prints Edwardi saared, Crozeti saared, Kergueleni saared, Heardi ja McDonaldi saared ning väga kohapeal Antarktika poolsaarel.

Makaronipingviini omadused



Kuigi makaronipingviinid on sarnased harjaste nõodega, on need suuremad ja neid saab eristada kollakasoranžide tutide järgi, mis pärinevad laiast ribast üle otsaesise, kohtudes otse nende silmade vahel. Kõige kergemini segi ajada Kuninglikud pingviinid , Makaronipingviinidel on enamasti mustad näod, kuninglikel pingviinidel on aga valged näod.



Makaronipingviinide dieet

Makaronipingviinid söövad koorikloomi (enamasti krilli), kalu ja kalmaare. Saak püütakse jälitussukeldumisega tavaliselt 50–200 jala sügavusel, kuigi neid on mõnikord registreeritud kuni 300 jalga. Mõningaid öiseid toite leidub, kuid sukeldumised on palju madalamad, ulatudes vaid kümne kuni kahekümne jala sügavusele. Sukeldumised kestavad harva üle kahe minuti.

Makaronipingviini käitumine

Makaronipingviinid paljunevad suvel. Nende tihedalt pakitud kolooniad asuvad tavaliselt tasasel või karedal kaldus pinnasel, pesitsevad paarid otsivad sageli kivirahnute või tusarohu varju ja kaitset. Need kolooniad, mis võivad olla tohutud ja räiged asjad, on talvel täiesti inimtühjad.

Austraalia lambakoera mänguasja puudlisegu

Makaronipingviini paljundamine

Pesitsusperioodil munetakse kaks muna, esimene on väiksem kui teine ​​ja koorub vähem. Teise muna inkubeerimist teostavad nii isased kui ka emased makaronipingviinid. Mõlemad võtavad pikki vahetusi, et soojendada ja valvata muna, kuni teine ​​on söötmisest väljas. Muna koorub tavaliselt nelja kuni viie nädala jooksul. Esimesed kolm kuni neli nädalat pärast koorumist hoolitseb isane makaronipingviin allavajunud tibu eest, samal ajal kui emane toob iga päev tagasivajunud toitu.

Selle perioodi lõpuks moodustavad tibud teiste tibudega sõimerühmad, mida nimetatakse sõimedeks, kus nad kogunevad soojuse ja kaitse jaoks kokku, kuni vanemad pole toitu otsimas. Vanemad naasevad pesapaika sageli alles vahetult enne pimedat. Umbes kümne nädala pärast on noorlindudel täiskasvanud suled kasvanud ja nad on valmis peast minema ja iseseisvuma.

Makaronipingviini kiskjad

Makaronipingviinidel on mitu looduslikku kiskjat. Leopardhülged, merilõvid ja orkad (mõõkvaalad) viivad aeg-ajalt täiskasvanuid merele, samal ajal kui kajakad, skuud, petersellid ja muud kaldalinnud patrullivad järelevalveta munade ja poegade pesitsuskohtades.

Makaronipingviinide kaitse

Vaatamata suurele rahvaarvule on BirdLife International klassifitseerinud makaronipingviini haavatavaks, kuna selle populatsiooni on kolme põlvkonna jooksul vähendatud vähemalt 30%. Peamised ohud tema paljunemisaladele on kõikidele ookeani lõunapoolsetele liikidele ühised ohud, näiteks kutselise kalapüügi, ookeani soojenemise ja naftareostuse olemasolev ja võimalik mõju.

väike mänguasja puudli teave