Magellanic Pingviin

Pildi allikas

The Magellanic pingviin on Lõuna-Ameerika pingviin, pesitsevad Argentina rannikul, Tšiilis ja Falklandi saartel, mõned neist rändavad Brasiiliasse.

Magellani pingviin on Spheniscuse pingviinidest kõige arvukam. Selle lähimad sugulased on Aafrika pingviin , Humboldti pingviin ja Galapagose pingviin .

Magellani pingviin on sooja ilmaga pingviinidest suurim. See pingviin sai nime Ferdinand Magellani järgi, kes nägi neid esimest korda aastal 1519 oma esimesel reisil Lõuna-Ameerika tipus.



lab saksa lambakoera segu temperament

Magellanic Pingviini omadused

Nagu tema kolm teist lähedast sugulast Spheniscuse perekonnast, on ka Magellani pingviini seljal must-pruun varjund ning rinnal ja pagasiruumis valge värv. Magellani pingviinide kastides on laiali mustad laigud.



Austraalia lambakoera ja labradori retriiverite segu

Magellani pingviini saab eristada Humboldt ja Aafrika pingviinid kahe selle esiosa ületava ansambli poolt. Üks riba on lõua all lai must riba ja teine ​​on kõhul tagurpidi hobuseraua kujuline. Sisse Humboldti pingviinid , see bänd on mõnevõrra puudulik ja aastal Aafrika pingviinid see puudub. Magellani pingviinidel on väga tihedad suled: rohkem kui 70 ruuttolli kohta. Nende sulgedel on õli veekindluse jaoks.

Nende 'smokingu' riietus ei anna neile mitte ainult mõnevõrra koomilist õhku, vaid aitab neid ka kiskjate eest varjata. Nende valge kõht sulandub maismaa ereda päikese kätte, must seljaosa aga tumedate ookeanilainetega. Magellanic pingviinid on umbes 70 tolli (27 tolli) pikad ja kaaluvad umbes 9 naela (4 kilogrammi). Paljunemisperioodi soojemal ajal kaotavad magellanipingviinid oma silmade ümber suled. Kui jälle külmaks hakkab minema, kasvavad suled tagasi.

Magella-pingviini dieet

Magellanic pingviinid toituvad veest, saagiks seepiad, sardiinid, kalmaarid, krillid ja muud vähid, mis on püütud suhteliselt madalatel jälitussukeldumistel. Magellanic Pingviinid joovad merevett, filtreerides soola välja soola väljutavate näärmetega.

Magellani pingviini käitumine

Magellanic pingviinid on suurepärased pikamaaujujad ja peavad sageli saaki püüdmiseks gruppides jahti. Kasutades oma tiibu nagu labasid, suudavad nad saavutada kiiruse üle 15 miili tunnis.

Magellanic Penguin Reproduction

Magellani pingviinide pesitsusaeg on septembri lõpust veebruari alguseni, kui täiskasvanud tulevad kaldale pesitsuspaikade rajamiseks lahtiste kolooniate sisse. Maismaal on loomulikult häbelik ja eraldatud paarunud paarid pesitsevad sügavates urgudes (sageli peidavad end häirituna sinna), kus emane muneb kaks muna. Tibude eest hoolitsemise eest vastutavad nii mees- kui ka naissoost isikud, kes vahetavad sageli kümme kuni viisteist päeva kestvaid vahetusi, samal ajal kui teised jahtivad toitu. Munade koorumine võtab aega viis kuni kuus nädalat ja tibud jäävad veel kuu aega urgu, kui nad oma täiskasvanud sulgedesse sulavad. 60–70 päeva vanused on tibud valmis merele suunduma.

Magellani pingviinikiskjad

Magellani pingviine röövib aeg-ajalt lõunapoolne merilõvi. Valveta või hüljatud tibud ja munad langevad kaljakajaka ja hiiglasliku petri ohvriks.

sabeli värvilised saksa lambakoera kutsikad

Magellanic Penguin Conservation

Tšiili ja Argentina rannikul elab endiselt miljoneid magellanipingviine, kuid peamisteks ohtudeks nendele liikidele on suurte pesitsuskolooniate haavatavus õlireostustele ja kalade populatsiooni vähenemine, samuti kiskjad, sealhulgas täiskasvanutest toituvad merilõvid. hiiglaslikud petelsid, kes röövivad pingviinitibusid.