Sõjaväe ara papagoi

Pildi allikas

The Sõjaline ara (Ara militaris) on keskmise suurusega ara perekond. Seda leidub Mehhiko ja Lõuna-Ameerika vihmametsades.

Military Macaw'l on kolm alamliiki, nimelt ‘Ara militaris militaris’, ‘Ara militaris. mexicana ’ja‘ Ara militaris boliviana ’.

Sõjalise ara omadused

The Sõjaline ara on enamasti rohelist värvi, pea veidi kahvatum varjund. Sellel on punane laup, valge palja näopiirkonnaga, kitsaste mustade joontega.



kui suureks saavad sinised puugikoerad

Lennusuled on sinised ja punane saba piirneb sinisega. Suur tugev nokk on hall-must ja iiris on kollane.

Sõjaväe araabasid saab sageli kuulda juba ammu enne nende nägemist. Nad on väga lärmakas lind, kes teeb mitmesuguseid tugevaid pragisevaid ja karjuvaid helisid, sealhulgas valju ‘kraa-aak’.



Sõjaväe ara pikkus on tavaliselt 70–80 sentimeetrit. Sõjaväe alamliik on kõige väiksem ja mexicana alamliik.

Sõjaväe ara dieet

Military Macaws dieet koosneb seemnetest, puuviljadest, pähklitest, marjadest ja muust taimestikust, mida vihmametsades leidub puulatvades. Nende nokad on hästi kohandatud erinevate seemnete ja pähklite söömiseks, kuna neil on võimalus kõige raskemad kestad suhteliselt kergelt lahti murda.

Sõjaväe arad jätavad koidiku paiku oma karjad parvedesse ja suunduvad oma toitumisaladele. Nad külastavad ka savihunnikuid, mida tuntakse nn ara lakkudena. Neid savilakke leidub jõekallastel või mõnikord Amazonase vihmametsa sees. Ara karjab toituma nendest savisadestustest, mis näivad detoksifitseerivad ülejäänud dieedi seemnetes ja taimestikus leiduvaid mürke.

kui suureks lähevad Malta puudlid

Sõjaväe ara paljundamine

Sõjaväe ara kolm alamliiki sigivad eri aegadel. Kuid see on ilmselt rohkem seotud geograafilise piirkonnaga, kus nad elavad, kui millegi muuga. Aretus militarise liikides toimub jaanuarist märtsini. Mexicana liigid paljunevad aprillist juulini ning boliviana liigid paljunevad novembris ja detsembris.

Sõjaväe arad on monogaamsed ja jäävad elukaaslaseks. Suurte parvedena ringi lendades lendavad paarilised / paarid koos. Neid leidub paarikaupa lendamas ka nende toitumis- ja ööbimis- / pesitsuspiirkondades. Emased munevad üks kuni kaks muna, mida ainult tema inkubeerib umbes 26 päeva. Sõjalised arad saavad suguküpseks kahe kuni nelja aasta pärast.

pitbull ja poksija segamini

Sõjaväe arad elavad suurtes karjades ja võivad looduses elada umbes 50–60 aastat.

Sõjaväe ara elupaik

Sõjaväe ara asustab kuivades metsades ja lähistroopilistes metsades. Nad pesitsevad puude otsas ja sagedamini üle 600 jala kõrgustel kaljunukkidel. (200 meetrit) maapinnast. Sõjalise ara kolme alamliiki eristatakse geograafiliselt. Ara militaris militarist leidub sageli Peruus, Ecuadoris, Colombias ja Venezuelas. ‘Ara militaris mexicana’ hõivab alasid Mehhikos ning ‘Ara militaris boliviana’ elab Boliivias ja Argentinas.

Sõjaväe ara kaitse staatus

Sõjaväe ara populatsioon ja levik on viimase viiekümne aasta jooksul vähenenud. Sõjaväe ara arvukus on nüüdseks langenud vähem kui 10 000-ni kogu maailmas. See vähenemine on peamiselt tingitud metsaraiest ja metslindude püüdmisest lemmikloomakaubanduse jaoks. Sõjaväe arad on nüüd IUCNi 2006. aasta punase nimekirja kategoorias haavatavad. Need on loetletud ka CITESi (ohustatud looduslike looma- ja taimeliikidega rahvusvahelise kaubanduse konventsioon) I lisana, mis kaitseb linde kauplemise eesmärgil kinnipüüdmise eest.