Monito del monte pildid ja faktid

Väike ahv MäeltMonito del Monte ( Dromiciops gliroides ), mis tähendab 'väike mägine ahv', on tuntud ka nimede 'Colocolo' või 'Chimaihuén' all. Ta elab Lõuna-Ameerikas, enamasti Tšiilis ja Argentinas. Kunagi arvatakse, et nad kuuluvad Didelphimorphia , kuid on tegelikult omaette järjekorras. Monitos del Monte on enamasti lihasööja, toitudes putukatest ja selgrootutest, mõnikord ka mõnest viljast. Nad on eriti tuntud oma võime poolest oma kehakaalu nädalaga kahekordistada (!). Nad teevad seda siis, kui on aeg hübernateerida. Emausklikud põliselanikud kardavad Monitos del monte'i ja on isegi oma maja maha põlenud, kui nad seda ühte nägid

Piltide autoriõigused autor Jaime E Jiménez

saksa lambakoera valge laborisegu



Märksõnad: öine , eelsuunaline saba



Monito del monte on IUCNi ohustatud liikide punases nimekirjas kui haavatav (VU), mida peetakse looduses suure väljasuremisohuga.

Riigid
Argentina ja Tšiili
Monito del monte elupaigad
Mets ja Parasvöötme mets
Mõned faktid
Väike ahv Mäelt

Täiskasvanu kaal : 0,024 kg (0,0528 naela)



Naise küpsus: 730 päeva

Meeste küpsus: 730 päeva

Pesakonna suurus: 3



Pesakondade vaheaeg: 365 päeva

Alaska husky Austraalia lambakoera segu

Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Veel loomi, mis algavad tähega M