Punakõhuga ahvi pildid ja faktid

Punakõhuline ahvPunakõhuga ahv ( Cercopithecus erythrogaster ) on pärit Beninist ja Nigeeriast. Nad on ainulaadsed oma väikese kasvu, värvimustrite ja põskekottide tõttu. See kaunis väike ahv sai ametliku ohu 2000. aastal, peamiselt inimeste elupaiga hävitamise tõttu.

Füüsilised omadused

Selle petite liigi pikkus on umbes 46 cm (18 tolli). Emane kaalub umbes 2 kg (4,4 naela) ja isane umbes 4,5 kg (10 naela). Ahv on kuulus punase kõhu ja valge kurgu poolest. Värvide kombinatsioon muudab need ainulaadseks ja hõlpsasti tuvastatavaks. Need on arboreaalsed, kasutades kõiki nelja jalga horisontaalselt mööda puuoksi. Nad hüppavad aeg-ajalt, kuid eelistavad kõigi nelja jäseme turvalisemat kasutamist.

Toiduallikad

Nad on peamiselt puuvilja sööjad, kuid nad on oportunistlikud ja tarbivad putukaid, lehti ja isegi saaki, kui need on olemas. Neil on põskekotid, mis võimaldavad neil toitu otsida, seejärel hoia seda kuni turvalisse söögikohta jõudmiseni. See ainulaadne omadus eristab neid teistest oma piirkonna ahvidest. Samuti on neil nendes kottides suures koguses toitu võimalik oma rühma teistele liikmetele kanda.

Elupaik

Punakõhuline ahv elab märgaladel jõgede ja metsade ääres Nigeeria edelaosas ja lõunaosas Benine . Nende looduslik elupaik on langenud inimeste, ainsa teadaoleva kiskja, hävitamise ohvriks. Nad jäävad endiselt ohustatud kategooriasse, kuigi vangistuses on neil hästi läinud. Nad on taastunud Lääne-Aafrika bioloogilise mitmekesisuse leviala Guineoni metsades. Nad õitsevad ka Nigeerias Okomu rahvuspargis.

Sotsiaalelu

Ahvidele meeldib elada väikestes rühmades, kus on viis kuni kümme inimest. Siiski on täheldatud koguni kolmkümmend rühma. Nad on grupisisesed, kuid eraldavad end teistest rühmadest. Nad on polünüümid ja paljunevad iga viie aasta tagant. Naistel on pärast 150 - 213 raseduspäeva üksik laps. Vangistuses võivad need põnevad olendid elada kuni kakskümmend neli aastat. Nende ohustatud seisundi tõttu on nende looduses elamise kohta vähe teada.

Suhtlus

Ahvid kasutavad mitmesuguseid mitteverbaalse suhtlemise meetodeid, et hoiatada nende territooriumile tungivaid loomi. Jõllitamine, avatud suuga vahtimine ja pea õõtsumine on kõik erinevad hoiatusmeetodid, mida nad kasutavad. Nad kasutavad ka verbaalset suhtlust, kuid meetodite ja tähenduste kohta on vähe teada.

Need omapärased olendid üritavad vangistuses tagasi tulla. Nad on vastupidavad ja paljunevad regulaarselt. Nende elupaiga hävitamine on muutnud nende loomulikus elupaigas püsimise võimatuks. Väga vähestel ahvidel on põsetaskud ja väike kasv, mis muudavad punase kõhuga ahvid haruldaseks.

Märksõnad: valge , võrk , ööpäevane



Punase kõhuga guenon, punase kõhuga ahv, valge kõri guenon, valge kurguga ahv on IUCNi ohustatud liikide punases nimekirjas kui ohustatud (EN), mida looduses peetakse väga suureks väljasuremisohuks.

Redbellied ahvi nimetused
Punakellega ahvi noorukit / last kutsutakse imikuks. Redbellied ahvide rühma nimetatakse 'väeosaks, tünniks, hõimuks või käruks'.
Riigid
Benin ja Nigeeria
Punakõhuga ahvide elupaigad
Mets ja Subtroopiline / troopiline niiske madalik
Mõned faktid
Punakõhuline ahv

Täiskasvanu kaal : 3,25 kg (7,15 naela)

mänguasja puudli chihuahua segu

Maksimaalne pikaealisus : 24 aastat



Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Veel loomi, mis algavad tähega R