Rockhopperi pingviin

REKLAAM Pildi allikas

The Lõuna Rockhopperi pingviin või lihtsalt Rockhopperi pingviin , on pingviiniliik, mis on tihedalt seotud Makaronipingviin . Rockhopperi pingviinid on Antarktika alamliigid, kes pesitsevad jahedates lõunapoolsetes paikades nagu Macquarie saar, Falklandid, Campbelli saar, Tristan da Cunha ja Antipodes.



Rockhopper-pingviinid paljunevad kolooniates, alates merepinnast kuni kaljupealseteni ja mõnikord ka sisemaale. Falklandi saarte suuremates kolooniates on hinnanguliselt üle 3 miljoni pesitsuspaari.

Rockhopperi pingviini omadused



austraalia karjakoer punane

Rockhopperi pingviin on väikseim kollase harjaga mustvalge pingviin, mille pikkus on 55 sentimeetrit ja kaal 5–8 naela. Rockhopper Pingviinide peas on eristuvad harjasuled, erksad oranžikaspunased nokad ja pisikesed veripunased silmad. Meeste ja naiste Rockhopper pingviinid on välimuselt väga sarnased, kuigi isased on suuremad.

Rockhopperi pingviinid eristuvad Makaronipingviin ja teised harjasliikide esindajad väiksema suuruse ja õhukeste, erksa kollase tutiga, mis ulatuvad piki kulmu külgi, kuid ei kohtu silmade vahel.

Pea ülaosas on mustad suled. Nagu kõigil pingviinidel, on ka Rockhopperi pingviinidel suur pea, lühike, paks kael, voolujooneline kuju, lühike kiilukujuline saba ja tugevad, jäigad, lehvitaolised tiivad. Kiskjate kamuflaažiks on nende alaosad enamasti valged, ülemised aga sinimustad. Rockhopperi pingviinil on kiltkivihallid ülemised osad ja sirge erekollane kulm, mis lõpeb pikkade kollakate ploomidega, mis ulatuvad küljele punase silma taha.

Rockhopperi pingviinid on valjud, lärmakad ja nõmedad linnud. Nad ründavad kiiresti kedagi või kõike, mis neid häirib. Rockhopperi pingviinid saavad oma nime, kuna nad hüppavad üle kivide ja pragude kallastel, kus nad elavad.

punase nina pitbull keskmine eluiga

Rockhopperi pingviinidieet

Rockhopperi pingviin toitub krillist, kalmaaridest, kaheksajalgadest, kaladest, limustest, planktonist, seepiatest ja koorikloomadest.

Rockhopperi pingviinikäitumine

Rockhopperi pingviinikolooniad on teiste pingviiniliikidega võrreldes sageli suhteliselt väikesed, kuid mis neil puudu on, korvavad need müras. Tihe konkurents pesitsusmaterjalide, paaritumispartnerite ja territooriumi pärast aitavad kõik kaasa nende kohtade heli kakofooniale. Lisaks häälitsemisele suhtlevad need linnud pea raputades, pea ja räbalaga vehkides, kummardades, viipades ja kiigutades.

Rockhopperi pingviinide paljundamine

Rockhopper-pingviinid teevad oma pesa, kraapides maasse augu ja vooderdades selle kuivanud kõrrelistega. Tavaliselt munetakse kaks muna. Sageli jääb ellu ainult üks tibu. Esimene muna on väiksem ja kiskjad söövad seda sageli. Teine muna on suurem ja sellest munast koorunud tibul on suuremad võimalused ellu jääda.

kui suureks saavad poksisegud

Isane ja emane Rockhopper Penguin valvavad mune ja hoiavad neid soojas 32 kuni 34 päeva. Nad võtavad kordamööda igaüht, kes hoolitseb munade eest korraga 10 päeva. Kui tibu on koorunud, isased poegad ja hoolitseb tibu eest, samal ajal kui emane kala püüab ja koju toitu toob. Kui tibu on umbes 4 nädalat vana, käivad nad teiste tibudega koos. Neid suuri rühmi nimetatakse sõimedeks. Tibud teevad seda soojuse ja kaitse huvides. Tibud müttavad ja lahkuvad avamerele 65–72 päeva vanuselt. Rockhopper Pingviinide keskmine eluiga on 10 aastat.

Rockhopperi pingviinikiskjad

Merel söövad Rockhopperi pingviine sinihaid, leopardhülged ja kasukad. Maal söövad mune ja tibusid paljud linnud, sealhulgas skuud, petelsid ja kaljakajakad.

Rockhopperi pingviinide kaitse

Rockhopperi pingviini staatus on haavatav, kuna tema populatsioon on viimase 30 aasta jooksul langenud 24%.