Kuninglik pingviin

REKLAAM Pildi allikas

The Kuninglik pingviin elab Antarktikat ümbritsevates vetes. Kuninglikud pingviinid näevad välja väga sarnased Makaronipingviinid , kuid neil on Macaronise musta näo asemel valge nägu ja lõug. Kuninglikke pingviine leidub Uus-Meremaast lõuna pool asuvas lõunapoolkeral Macquarie ja Campbelli saarte lähedal.

Selle üle, kas kuninglikud pingviinid kuuluvad alamliiki, on mõned vaidlused Makaronipingviinid kuna mõlemal on peas mustad ja kollased harjad.

On teada, et kahe rühma isikud ristuvad, ehkki see on suhteliselt haruldane nähtus. Tõepoolest, teadaolevalt moodustavad teised pingviinid looduses segaliike. Üks võimalus erinevust märgata on see, et makaronipingviinidel on must lõug ja kuninglikel pingviinidel valge lõug.



Kuningliku pingviini omadused

Kuningpingviinidel on oranž, kollane ja must hari, mis jääb valge / halli kurgu ja musta seljaga pingviinide pähe.

Kuningliku pingviini dieet



Kuningpingviinid söövad koorikloomi (enamasti krilli), kalu ja kalmaare, mis on püütud jälitades sukelduda tavaliselt 50–150 jala sügavusel. Sukeldumised kestavad harva üle kahe minuti. Nagu kõik pingviinid, on nad ka suurepärased ujujad, kes kasutavad oma võrkjalgu, võimsaid lestasid ja voolujoonelisi korpuseid läbi vee lendamiseks kiirusega, mis läheneb 20 miili tunnis.

Kuningliku pingviini käitumine

Kuningpingviinid moodustavad pikaajalisi sidemeid ja pesitsevad suurtes ja tihedates kolooniates. Kuningpingviinidel on kõrgelt sünkroniseeritud pesitsustsükkel, mis algab siis, kui isased saabuvad septembri lõpus pesakohti nõudma.

Kuningliku pingviini paljundamine

Isased naasevad oktoobri esimesel nädalal endist pesapaika tagasi nõudma ja nädal hiljem liitub emane. Tavaliselt pesitsevad nad esmakordselt viieaastaselt. Sissetungijaid hoitakse nokitsemisalas ja tiibade lehvitamine annab sissetungijale märku, et nad on liiga lähedal. Nende pesad koosnevad madalatest lohkudest liivas või rohus ning on vooderdatud kivide ja rohuga.

Tavaliselt munetakse kaks muna, kuid tavaliselt kasvatatakse ainult ühte tibu. Inkubatsioon kestab 35 päeva ja seda teevad mõlemad vanemad 12-päevaste vahetustega. Kord koorunud isane valvab tibu 10 - 20 päeva, samal ajal kui emane tibu iga päev toidab. Tibud ühinevad sõimega ja neid söödetakse iga 2–3 päeva tagant. 65 päeva pärast on alaealine valmis merele minema.

Kuninglikud pingviinikiskjad

Looduses kuuluvad kuninglike pingviinide röövloomade hulka leopardhülged, suukad, hiid-petelsid ja Wekas.

Kuninglike pingviinide kaitse

Kuninglikud pingviinid on ohustatud liikide punase nimekirja järgi klassifitseeritud haavatavateks. Neid leidub ainult ühes saarerühmas, nii et loodus- või inimkatastroof võib nende arvu oluliselt vähendada. Praegu on kokku 850 000 paari.