Hispaania ilvesepildid ja faktid

ibeeria ilvesPürenee ilves (Lynx pardinus) või Hispaania ilves (Felis pardina) on kõige ohustatum kassiliik maailmas. Nad elavad Hispaanias ja vastavalt 2005. aastal tehtud uuringule sisaldab populatsioon mitte rohkem kui 100 Pürenee ilvest. Isane on emasest suurem. Nad võivad looduses saada 13-aastaseks. Hämaruses jahib Pürenee ilves üksi küülikuid, närilisi, linde, roomajad ja kahepaiksed ning jätkub öösel. Neid ähvardavad metsikud koerad, salaküttimine, elupaikade kadumine, kokkupõrked sõidukitega ja mürgitused.

Pürenee ilves, pardel ilves, Hispaania ilves on IUCNi ohustatud liikide punases nimekirjas loetletud kriitiliselt ohustatud (CR) kategoorias, kellel on looduses äärmiselt suur väljasuremisoht.

Riigid
Portugal ja Hispaania
Hispaania ilveste elupaigad
Mets , Vahemere tüüpi põõsas taimestik , Põõsastik ja Parasvöötme mets
Mõned faktid
Hispaania ilves



Täiskasvanu kaal : 11 kg (24,2 naela)

Tiinus: 68 päeva



Pesakonna suurus: 3



Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Veel loomi, mis algavad tähega S