Kännu-sabaga makaagipildid ja faktid

Kännu-sabaga makaakKarumakak või kännasabamakak ( Makaagi arktoidid ) on suur Aasia ahv, kellel on lühike saba ja lühike elulemus. Rahvusvaheline Looduskaitse Liit (ICUN) loetleb selle liigi „haavatavana”, see tähendab, et see võib selle sajandi jooksul välja surra. Kännu-sabaga makaki populatsioonid on 1992. aastast alates langenud 20% ning Tais on nad peaaegu välja surnud ja arvatakse, et nad on välja surnud Bangladeshis. Neid võib leida paljudest meditsiiniuuringute laboritest. Kännu-sabaga makaakide katsetega saadi meeste kiilaspäisuse tõttu juuste väljalangemiseks vähemalt kaks ravimit.

Imikutele mõeldud kännusabakakid on eriti altid lihasööjatele. Nii imikute kui ka täiskasvanute menüüs on pilves leopardid, tavalised leopardid ja metsikud koerad. Kuid nende halvimad kiskjad on inimesed. Inimesed ei jahi mitte ainult traditsioonilise hiina meditsiini liha ja kehaosade makaake, vaid inimesed hävitavad täiskasvanutest koosneva väeosa, et müüa lapsi eksootiliste lemmikloomade jaoks. Inimesed hävitavad ülearenemise kaudu makaagi keskkonda pidevalt. Kord ulatus see kogu Aasias Hiinast Indiani ja Vietnamisse. Nüüd võib seda looduses harva leida.

Üldkirjeldus


Kännu-sabaga makaagid on kaetud paksu pruuni karvaga üle halli kuni musta naha. Pruun toon varieerub makakist makakini, tumedast šokolaadist kuldpruunini. Imikud sünnivad valget värvi roosa nahaga, kuid muutuvad vananedes tumedamaks. Täiskasvanud makaagid on kätel, jalgadel, näol ja kännulistel hamsterisarnastel sabadel karvadeta. Vanemad kännasabamakakid kannatavad nagu vanemad inimesed peas kiilaspäisuse käes.

Isased on suuremad ja raskemad kui naised. Isased kasvavad kuni 22,44 naela (10,2 kg), samas kui naised on vaid 16,5 naela (7,5 kg). Isased kasvavad 25,59 tolli pikkuseks (58,5 cm), samas kui emased on 19,09 tolli (48,5 cm). Saba pikkus varieerub märkimisväärselt, olenemata soost. Saba on registreeritud pikkusega 1,26–2,72 tolli (32–69 mm). Isastel on ka silmatorkavad koerahambad, mida nad paljastavad sissetungijate ja rivaalitsevate isaste ees.

Kännu-sabaga makaagid
Pilt pärit Rahutunnid ebatõenäolisest allikast Frans de Waal, litsentseeritud Creative Commons Attribution 2.5 üldine litsents .


Elutsükkel ja käitumine


Kännu-sabaga makaagid elavad väikestes rühmades, mida nimetatakse vägedeks. Ehkki on registreeritud 60 makakist koosnevad väed, sisaldab enamik vägesid vähem kui 30 isendit. Väed on segasoolised ja mõnikord kattuvad teiste vägedega, kui toitu on palju. Mehed ja naised paarituvad kellega iganes nad valivad, ehkki eelistatakse kõrgeima astme meest. Kuid kui madalama astme isased on kannatlikud, võivad nad varastada koos emasega põõsastesse. Emased valivad isased sageli vastupidi. Nad mäletavad, millised isased leidsid neile toitu ja hoolitsesid hästi. Emased tulevad hooaega ainult iga kahe aasta tagant, nii et nad peavad olema valivad.

Emased teevad pärast 177. päeva rasedust kogu noorte hooldamise töö. Ta imetab last üheksa kuud ja õpetab lapsele, kust leida toitu nagu konnad, merikarbid, linnumunad, väikesed linnud, seemned, juured, lehed, lilled ja putukad. Karumakakid eemaldavad ka põllumeeste põllud, mis muudavad kohalikud inimesed looduskaitse ideele ebasümpaatseks.

Karu makaak, kännu-sabaga makaak, kännu-makaak on IUCNi ohustatud liikide punases nimekirjas kui haavatav (VU), mida looduses ohustab suur väljasuremisoht.

Riigid
Birma , Kambodža , Hiina , India , Laos , Malaisia , Tai ja Vietnam
Kännu-sabaga makaagi elupaigad
Mets ja Subtroopiline / troopiline kuiv mets
Mõned faktid
Kännu-sabaga makaak



Täiskasvanu kaal : 9,275 kg (20,405 naela)

Maksimaalne pikaealisus : 29 aastat



Naise küpsus: 1186 päeva

poksija pitt pulli segu



Mehe küpsus: 2099 päeva

Tiinus: 177 päeva

Võõrutus: 299 päeva



Pesakonna suurus: 1

Pesakonnad aastas: 1

shihtzu malta segu kutsikad

Pesakondade vaheaeg: 558 päeva



Kaal sündides : 0,479 kg (1,0538 naela)

Kaal võõrutamisel: 2,3 kg (5,06 naela)

Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Veel loomi, mis algavad tähega S