Tasmaania pademeloni pildid ja faktid

Tasmaania pademelonTasmaania Pademelon ( Thylogale billardierii ) on üks Austraalia täiesti ainulaadseid loomi. Nende ladinakeelne nimi tähendab Billardière'i kotikest. Pademelon on jässakas imetaja, kellel on hall kuni tumepruun karv. Nendel kängurulaadsetel loomadel on lühemad jalad ja sabad kui nende kaugematel sugulastel Wallaby ja Kengurul. Isased on kaks korda suuremad kui emased. Isased kaaluvad tavaliselt muljetavaldava 8 kilogrammi ehk 17,6 naela, samas kui emased kaaluvad vaid umbes 4 kilogrammi ehk 8,8 naela. On esinenud juhtumeid, kus isaseid on kaalutud kuni 12 kilogrammi ehk 26,4 naela. Samamoodi on emased Pademelonid kasvanud kaaluks koguni 10 kilogrammi ehk 22 naela. Need suurema suurusega Pademelonid pole levinud.

Pademelonid elavad Tasmaanias alles täna. On levinud arvamus, et nad elasid enne eurooplaste saabumist Austraalia mandriosas, tuues kaasa ka teisi kiskjaid. Loomade elupaikadeks on enamasti vihmametsad, metskallikad ja rannikualade võsastumisalad. Öösel karjatamiseks vajavad Pademelons loomult öiseid loomi. Samuti vajavad nad päeval magamiseks tihedamat metsaalust. Parim koht Tasmaania Pademeloni nägemiseks on Mt. Tasmaania Williami rahvuspark. Siin säilivad Tasmaania kirdeosas kuivad metsamaad ja rannikunõmad. Tasmaania Pademelonsi vahemikud võivad olla äärmiselt suured, hõlmates 170 hektarit ehk 420 aakrit. Need hämmastavad loomad rändavad igal öösel sageli läbi metsa kuni 2 kilomeetrit ehk 1,25 miili. Metsaservani jõudes ei tule Pademelonid sageli välja kaugemal kui 100 meetrit ehk 109 jardi, et rohulappides toiduks karjatada.

Tasmaania pademelonid on taimetoitlased. Nad toituvad ainult taimedest, mis kasvavad maapinnale madalamal. Nende dieeti kuuluvad rohelised võrsed, kõrrelised, seemikud, põõsad ja ürdid. Kõrvaldused on tavaliselt rikkalikumad seda tüüpi toiduainete osas, millel nad õitsevad. Kui nad söövad metsatööstuse istutatud istikuid, on Pademelonid sattunud metsameestega konflikti.

Tasmaanias on Pademelonidel vähe kiskjaid. Neid jahivad kotkad, Tasmaania kuradid ja laigulised mollid küll. Varem oli Austraalia mandriosas arvukalt Pademeloneid. See kõik muutus Euroopast toodud rebaste sissetoomisega. Rebaste paljunemise järel oli Austraalia mandriosas nende järel lihtsalt liiga palju kiskjaid ja nad surid mandril välja. Kuna Tasmaanias ei ela ühtegi rebast, osutub Tasmaania Pademelon seal üsna tavaliseks.

Nende Pademelonide ainulaadne omadus on nende ainulaadne raja, mille nad loovad. Need puhastatud rajad, mille nad teevad madalal asuva taimestiku kaudu, on kergesti märgatavad. Need loomad osutuvad üldiselt oma olemuselt territoriaalseks ja üksikuks. Mõnikord nähakse neid üksteise lähedal toitumas, ehkki see on haruldane. Loomad eelistavad olla üksi, välja arvatud muidugi emad ja nende lapsed, kes sõltuvad neist hooldusest.

Tasmaania pademeloni pilt PanBK , litsentseeritud GFDL

Märksõnad: võrk



Punase kõhuga pademelon, tasmaania pademelon on loetletud madalaima riskina väikseima murega (LR / lc). Ei kuulu enam riskirühma. Sellesse kategooriasse kuuluvad IUCNi ohustatud liikide punasesse nimekirja kuuluvad laialt levinud ja rikkalikud taksonid

Riigid
Austraalia
Mõned faktid
Tasmaania punase kõhuga pademelon

Täiskasvanu kaal : 5 kg (11 naela)



Maksimaalne pikaealisus : 9 aastat



Naise küpsus: 435 päeva

Mehe küpsus: 435 päeva

Tiinus: 29 päeva



Võõrutus: 202 päeva

Pesakonna suurus: 1

Pesakondade vaheaeg: 204 päeva



Kaal võõrutamisel: 1,029 kg (2,2638 naela)

Allikas: AnAge , litsentseeritud DC

Veel loomi, mis algavad tähega T