Tawny Frogmouth

REKLAAM

Tawny Frogmouth (Podargus strigoides) võib välja näha nagu öökull ja kuigi see on seotud öökullidega, on Tawny Frogmouth tihedamalt seotud õlilindude ja Nightjaridega.



Tawny Frogmouth on levinud kogu Mandri-Austraalias, Tasmaania ja Uus-Guinea lõunaosas ning seda esineb ka Indias ja kogu Lõuna-Aasias.

pool husky ja pool pomeranian

Kogu maailmas on 15 konnasuu liiki.



Tawny Frogmouthi omadused

Selle põneva Austraalia linnu pikkus on 35–53 sentimeetrit (14–21 tolli) ja kaal kuni 680 grammi (1,5 naela). Nad on mahuka välimusega linnud, kellel on suured kollased silmad ja binokulaarne nägemine (silmad on suunatud ettepoole). Suurepärase kuulmise ja suurepärase nägemisega teevad need linnud hirmuäratavad öised jahimehed.



Viiksed suled katavad pead ja noka ümber on vurritaolised suled, mis aitavad neil saaki tabada. Nende jalad on väga lühikesed ja jalad väikesed ja nõrgad. Nad on aeglased ja tahtlikud oma liikumises ning on kõige nõrgemad lendajad järjekorras: Caprimulgiformes. Nad lendavad kiiresti, kuid ainult lühikestel vahemaadel. Nagu kõigil konnasuudel, on ka neil kahvliga ülipikk keel.

Tawny konnasuudel on ümarad, keskmise pikkusega tiivad. Tawny Frogmouthi esimeste esmaste tiivasulgede esiservad on vaikse lennu võimaldamiseks narmad. Frogmouthidel, nagu öökullidel, on kolm varvast suunatud ettepoole ja üks tahapoole - tuntud kui “anisodaktüüljalad”, kuid öökullide jalad on märkimisväärselt tugevamad ja kohandatud saagi püüdmiseks.



Tawny Frogmouthid võidi nimetada nende tumeroheliste värvidega sulestiku tõttu, mis annab neile suurepärase maskeeringu. Nad istuvad väga paigal ja püsti, mistõttu nad näevad välja nagu oksa või puu osa. Kuid nende nimi tuleneb tegelikult nende suurest lamestatud, kolmnurksest konksuga nokast, mis on oliivhallist värvist, ja tohutult konnataolisest haigust, mida kasutatakse putukate püüdmiseks. Taine konnasuu üldine sulestik on hõbehall, alt veidi kahvatum. Samuti toimub teine ​​sulestiku faas, kus linnud on punakaspunased.

Tawny Frogmouthi elupaik

Tawny Frogmouth elab metsades ja võsastikus ning mitmetes akaatsiametsades, eelistades eriti avatud eukalüptimetsasid, äärelinna parke või isegi golfiväljakuid. See väldib tihedaid metsi ja puuta kõrbeid.

Tawny konnasuu dieet

Tawny Frogmouthi dieet on peaaegu eranditult putuktoiduline ja toitub paljudest putukatest, sealhulgas ämblikest, sajajalgsetest, ussidest, nälkjatest, teodest ja prussakatest. Mõnikord toitub see skorpionidest, konnadest, hiirtest, väikestest lindudest ja muudest väikestest saakloomadest. Osa saakloomi, näiteks ööliblikad, jäävad lendu.

kui palju on valge saksa lambakoera kutsikad

Tawny konnasuu käitumine



Harilik konnasuu pole öökullitaolisest välimusest hoolimata röövija ja erinevalt öökullidest püüab ta saaki oma noka asemel oma nööpnõeladest. Veel üks viis, kuidas konnasuud öökullidest erinevad, on see, et öökullid lendavad öösiti ringi saaki jahtides, konnasuu aga lihtsalt istub seal madalal oksal ja ootab, kuni neile toitu tuleb. Jahipidamisel põrkab ta tavaliselt madalalt kõrgelt ahvenalt, näiteks aiapostilt või teeviidalt, väikestele maismaaloomadele, kes ületavad paljast ja avatud maad.

Harilikud konnasuud elavad paaridena, säilitades püsiva territooriumi, mis ulatub 40–80 hektarini (0,4–0,8 ruutkilomeetrit).

Tawny Frogmouthid on häälekad linnud, kes toodavad nokaga ja pehmet, sügavat, pidevat ‘ooo-ooo-ooo’ heli tugevalt plaksutades. Neid on kuulda ehmatades mesilase sarnast pehmet hoiatavat suminat. Need öökullitaolised olendid on öösel jahti pidama öösel, veetes päeva tuhnides puutüve lähedal oleval oksal või surnud palgil.

Kui Tawny konnasuud tunnevad end ohustatuna, jäävad nad täiesti liikumatuks. Nad sulgevad silmad ja suunavad noka sirgeks ning loodavad kaitseks oma tähelepanuväärsele kamuflaažile.

Tawny konnasuu paljunemine

Tawny Frogmouths on monogaamsed ja paarid püsivad koos, kuni üks neist sureb. Aretusaeg on augustist detsembrini. Igal aastal kasutatakse ühte ja sama pesitsuskohta, seetõttu tuleb lahtiste pulkade, okste ja korrastamata platvormide osas teha pesaparandus ning seestpoolt vooderdada uusi lehti. Mõnikord on pesa vooderdatud oma sulgedega, mis on maskeeritud samblike, sambla ja ämblikuvõrkudega. Pesad asuvad tavaliselt 15 meetri kaugusel maapinnast.

sinine pitbullterjer

Emaslind muneb pesasse 2–3 muna ning neid inkubeerivad kordamööda nii isane kui ka emane, emane öösel ja isane päeval. Pärast umbes 30 päeva kestnud munade inkubeerimist kooruvad konnasuud tibud välja ja on kaetud udusulgedega. Mõlemad vanemad toidavad koorunud poegi ja 25 - 35 päeva pärast muutuvad tibud noorukiteks ja lahkuvad pesast iseseisvaks.

Tawny konnasuu eluiga on kuni 10 aastat.


Tawny Frogmouthi kaitse staatus

IUCN klassifitseerib tawny konnasuud „vähimaks mureks“. Konnasuudmeid on kogu levialas rohkesti, kuid sageli saavad nad toitumise ajal teedel vigastada või hukkuda.

Tawny konnasuudel on suur oht pestitsiididega kokku puutuda, kuna nad on kohanenud elamiseks inimpopulatsioonide läheduses. Tawny konnasuud ohustavad ka kiskjad, näiteks rebased, koerad ja kassid.

Konnasuu liigid:

Perekond Podargus:

  • Tawny Frogmouth (Podargus strigoides)
  • Marmorjas konnasuu (Podargus ocellatus)
  • Paapua konn (Podargus papuensis)



Batrachostomnsi võistlus;

  • Suur konnasuu (Batrachostomus auritus)
  • Dulit Frogmouth (Batrachostomus harterti)
  • Filipiinide konnasuu (Batrachostomus septimus)
  • Gouldi konnasuu (Batrachostomus stellatus)
  • Sri Lanka konn (Batrachostomus moniliger)
  • Hodgsoni konnasuu (Batrachostomus hodgsoni)
  • Lühisabaline konnasuu (Batrachostomus poliolophus)
  • Javan Frogmouth (Batrachostomus javensis)
  • Blythi konnasuu (Batrachostomus affinis)
  • Palawan Frogmouth (Batrachostomus chaseni)
  • Sunda Frogmouth (Batrachostomns cornntns)

Perekond Rigidipenna:



  • Cinnamon Frogmouth, Rigidipenna inexpectata