Puu pangoliini pildid ja faktid

Puu pangoliinPuu pangoliin (Manis tricuspis) on väike imetaja, kes elab Lääne-Kesk-Aafrika vihmametsas. See kaalub umbes 4-5 kg ​​(umbes 2 kg) ja on sipelgapesa. Puu pangoliini keha on peaaegu täielikult kaetud kõvade soomustega, mis kaitsevad seda kiskjate eest. Mõlemal kaalul on kolm teravat punkti ja see on kihiline üle kogu keha, välja arvatud kõhualune ja peaosad. Puu pangoliinil on pikk paks saba, mis on samuti kaetud soomustega ja aitab tuge pakkuda, kui puu pangoliin ronib vihmametsa puude otsa.

Puu pangoliini peamised kiskjad on leopardid , hüäänid ja püütonid. Kiskja lähenedes veereb puupangoliin palliks. Kõvad kaalud toimivad soomukina ja on piisavalt teravad, et kiskjat vigastada. Puu pangoliin võib eritada ka päraku näärmetest haisvat ainet, mis peletab ka kiskja.

Emas- ja isaspuupanguliinid elavad üksi, välja arvatud juhul, kui emane poegi kasvatab. Isased rändavad paaritumise ajal ja iga emane sünnitab ühe järglase. Tiinusperiood on 150 päeva ja vastsündinu viibib ema juures umbes 4 kuud. Selle aja jooksul kaitseb ema vastsündinut, veeredes selle ümber palliks. Imik ei saa pärast sündi paar nädalat kõndida, nii et ta kinnitub ema sabale ja kantakse puude kaudu ringi.

Puu pangoliinid jäävad ellu sipelgate, termiitide ja muude putukate dieedil. Toidu otsimiseks kaevavad nad küünistega maasse ja püüavad siis pika süljega kaetud pikkade keeltega putukaid. Neil ei ole hambaid, nii et nad seedivad toitu, neelates väikesi kive ja liiva, mis jahvatavad toitu, kui see jõuab maos.

Puu pangoliini staatus on 'peaaegu ohustatud' ja inimene on neid liha ja soomuste pärast jahtinud. Mõni kultuur usub, et kaaludel on tervendav jõud ja see kaitseb neid kurja eest.

Puu pangoliini pilt, mille autor on Valerius Tygart, litsentseeritud Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 pole toetatud

Märksõnad: valge



Kolme otsaga pangoliin, puupangoliin, valge kõhuga pangoliin on väikseima riskina loetletud väikseima murega (LR / lc). Ei kuulu enam riskirühma. Sellesse kategooriasse kuuluvad IUCNi ohustatud liikide punases nimekirjas laialt levinud ja rikkalikud taksonid

Riigid
Angola , Benin , Kamerun , Kongo Demokraatlik Vabariik , Kongo Vabariik , Elevandiluurannik , Ekvatoriaalne Guinea , Gabon , Ghana , Guinea , Keenia , Libeeria , Nigeeria , Sierra Leone , Sudaan , Tansaania , Minema , Uganda ja Sambia

Veel loomi, mis algavad tähega T



teetassi chihuahua terjerite segu